Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 648 kJ / 1 111 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 136,63 g | 
| Tuky | 53,04 g | 
| Vláknina | 15,65 g | 
| Cholesterol | 444 mg | 
| Sodík | 826 mg | 
| Sůl | 1,85 g | 
| Sacharidy | 16,08 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme  společně s cibulí ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku (podobně jako roládu).
	Krok 2: Když je maso s cibulí osmažené, přidáme rozvonět nasekaný česnek a rozmarýn, přisypeme očištěné, krátce spařené, scezené houby, přilijeme cca 300 ml vývaru a pomalu dusíme pod poklicí v troubě nebo na kamnech do změknutí masa, za občasného otočení masa a případného podlití dle potřeby.
	Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme větvičku rozmarýnu, maso vyndáme na talířek a omáčku buď zahustíme jíškou nebo troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Pokud chceme mít omáčku jemnější, přidáme zhruba 150 ml smetany ke šlehání. V obou případech omáčku ještě krátce provaříme, případně dosolíme dle chuti. Chceme-li omáčku navinulejší, vmícháme do mírně zahuštěné omáčky po odstavení 150 ml zakysané smetany pokojové teploty a dále již nevaříme.
	Krok 4: Z masa odstraníme provázek a pokrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem, noky, gnocchi, rýží, kynutým nebo houskovým knedlíkem či bramborem. Přílohu volíme podle toho, jakou jsme zvolili finální úpravu omáčky (všechny jsou moc dobré) a dle své chuti.
Zveřejněno 14. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rozmarýnové telecí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZVK
Moje poznámka
					
				
Rozmarýnové telecí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZVK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 42 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 52 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							houby recepty, 
						
						
							telecí pečeně na houbách, 
						
						
							telecí plec maso recepty
						
					
						Suroviny:
						
							plec vepřová, 
						
						
							houby čerstvé, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							vývar, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							režná nit
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (1)