Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 386 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 83,27 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 847 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
Krok 2: Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze všech stran, aby se zatáhla.
Krok 3: Přidáme koření, strouhanou citrónovou kůru, několik celých koleček citrónu včetně kůry.
Krok 4: Zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Dusíme pod pokličkou a průběžně podléváme, až je maso měkké.
Krok 5: Pak maso vyjmeme na horký talíř a přiklopíme jej, aby moc nevychladlo.
Krok 6: Ze šťávy vyndáme všechna celá koření.
Krok 7: Přidáme švestková povidla, asi 4 PL strouhaného perníku, zředíme mlékem nebo částečně smetanou a šťávu i se zeleninou rozmixujeme.
Krok 8: Přidáme citrónovou šťávu a omáčku dochutíme podle své chuti povidly, můžeme to zahustit perníkem nebo naopak doředit smetanou.
Krok 9: Do omáčky vrátíme králičí stehna, přidáme vypeckované sušené švestky, hrst rozinek a mandlí. Necháme společně pět minut provařit.
Krok 10: Jako přílohu volíme jedině knedlíky, omáčka je vynikající po rozležení i druhý den. Na talíři ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami, nebo rybízovým džemem.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Moje poznámka
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat králíka,
králík načerno,
babiččiny recepty králík na zelenině,
králík recepty,
králík s kořenovou zeleninou,
omáčka na černo,
¨kralik na cerno,
babiččin králík na smetaně,
kralici stehno na cerno,
králičí stehna na cerno,
kralik na modro,
výborný recept na králíka,
jak udělat králíka recept,
kálík na černo,
kálík na černo,
kraliknacerno,
kralik s cernou omackou,
zajíc na černo,
krákík na černo,
kostra králíka
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
kůra citronová,
vývar,
sůl,
šťáva citronová,
mrkev,
celer,
povidla švestková,
perník,
švestky sušené,
mandle,
rozinky,
mléko,
smetana,
brusinky
Komentáře (12)
Recept znám, je výborný, nejlepší je udělat tak celého králíka...