Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 386 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 83,27 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 847 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
Krok 2: Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze všech stran, aby se zatáhla.
Krok 3: Přidáme koření, strouhanou citrónovou kůru, několik celých koleček citrónu včetně kůry.
Krok 4: Zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Dusíme pod pokličkou a průběžně podléváme, až je maso měkké.
Krok 5: Pak maso vyjmeme na horký talíř a přiklopíme jej, aby moc nevychladlo.
Krok 6: Ze šťávy vyndáme všechna celá koření.
Krok 7: Přidáme švestková povidla, asi 4 PL strouhaného perníku, zředíme mlékem nebo částečně smetanou a šťávu i se zeleninou rozmixujeme.
Krok 8: Přidáme citrónovou šťávu a omáčku dochutíme podle své chuti povidly, můžeme to zahustit perníkem nebo naopak doředit smetanou.
Krok 9: Do omáčky vrátíme králičí stehna, přidáme vypeckované sušené švestky, hrst rozinek a mandlí. Necháme společně pět minut provařit.
Krok 10: Jako přílohu volíme jedině knedlíky, omáčka je vynikající po rozležení i druhý den. Na talíři ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami, nebo rybízovým džemem.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Moje poznámka
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Nejnovější recepty
Rychloštrúdl
Přidáno před 1 hodinou
Máslová dýně
Přidáno před 2 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 2 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Kolínka s vajíčkem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 16 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 29 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 49 minutami
Medovníková roláda
vagundova před 1 hodinou
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 2 hodinami
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 3 hodinami
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 3 hodinami
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat králíka,
králík načerno,
babiččiny recepty králík na zelenině,
králík recepty,
králík s kořenovou zeleninou,
omáčka na černo,
¨kralik na cerno,
babiččin králík na smetaně,
kralici stehno na cerno,
králičí stehna na cerno,
kralik na modro,
výborný recept na králíka,
jak udělat králíka recept,
kálík na černo,
kálík na černo,
kraliknacerno,
kralik s cernou omackou,
zajíc na černo,
krákík na černo,
kostra králíka
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
kůra citronová,
vývar,
sůl,
šťáva citronová,
mrkev,
celer,
povidla švestková,
perník,
švestky sušené,
mandle,
rozinky,
mléko,
smetana,
brusinky
Komentáře (12)
Recept znám, je výborný, nejlepší je udělat tak celého králíka...