Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin s chutí čokolády

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 273 kJ /
3 172 kcal
Bílkoviny87,91 g
Tuky88,52 g
Vláknina31,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy490,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto buď smícháme v míse - nejprve vše sypké, pak vlažné mléko + droždí, nechat 5 min. vzkypět, přidat zbytek a vypracovat těsto nebo jako já, použijeme domácí pekárnu. Necháme asi hodinu vykynout. Krok 2: Zatím, co těsto kyne, připravíme náplň - nastrouháme jablka a smícháme se zbytkem ingrediencí. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát, který potřeme polovinou náplně. Svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě asi 15 min. kynout - mezitím rozehřejeme troubu. Krok 4: Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180°asi 30 min. - zkoušíme špejlí. Krájíme až vychladlé.

Zveřejněno 5. 11. 2018

Poznámka autorky Lenunka

Hledala jsem o víkendu recept na něco z jablek, máme jich opravdu hodně a klasický štrúdl už rodina nechtěla. Recepty na kynuté jablečné záviny už tady jsou a na koláče s pudinkem taky, ale nic nebylo úplně to, co jsem hledala, tak jsem dala dohromady jednoduché kynuté těsto, jablka se skořicí a pudinkem s příchutí čokolády, zamotala, chutnalo to dobře - hlavně dneska, když se závin rozležel, tak si dovoluji přidat, třeba to někoho inspiruje, minimálně taky k experimentování :-)

Do náplně můžeme přidat rozinky, ale moje děti je nemají rády, tak nedávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1AvR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1AvR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vynikajici! Dnes jsem nasla vas recept a hned jsem musela udelat <3

Ivanaydeavean: moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo :-K

ano , tak ze dnes budu delat dalsi! :))

odskúšaný - vynikajúci, mäkkučký závin, do plnky som pridala aj trocha kakaa a nasekanú čokoládu síce závin mi trocha praskol:-( , ale na chuti mu to neubralo :-)

danila: děkuji za vyzkoušení:-K, s tím prasknutím se to někdy stane, když závin málo nakyne a pak rychle vyběhne v troubě, nebo když mají jablka hodně šťávy, ale na chuť to nemá vliv:-):-K

Veľmi pekné!:-K

magdalenka: díky :-K:-K

Tématické fráze:
jablečný závin, štrůdl s čokoládou, čokoládový závin, jablečný závin s čokoládou, recept na jablečny závin, strudl čokoládou, čokoládový strudl, strudl čokoláda, závin s čokoládou a s jablky, tvarohový závin s jablky a čokoláda, jednoduché těsto na jablečný závin, čokoládový závin z kynutého těsta, jablečný závin recept, recepty jablečných závinů

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, olej, vejce, droždí, mléko, skořice, jablko, cukr skořice, pudinkový prášek, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu