Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 554 kJ / 1 805 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 56,85 g | 
| Tuky | 9,74 g | 
| Vláknina | 17,82 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,41 g | 
| Sůl | 16,00 g | 
| Sacharidy | 363,66 g | 
Postup přípravy
Bagety vkládám do trouby vyhřáté na 220-230°C. I s fólií, na které jsou uloženy, je sešoupneme na nahřátý plech. Hned potom do spodního plechu chrstneme asi 100-150 ml horké vody, troubu rychle zavřeme, aby vzniklá pára neutekla ven. Po 10-15 minutách pečení troubu rychlým otevřením vyvětrám – mám vyzkoušeno, že když peču v páře dlouho (nebo celou dobu), pečivo nemá křupavou kůrku.
Trouby pečou každá jinak, v té mé jsem bagety pekla asi 25 minut.
Zveřejněno 14. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kořenové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzJ0
Moje poznámka
					
				
Kořenové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzJ0
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bagety recept, 
						
						
							bageta recept, 
						
						
							bagetky recept, 
						
						
							recept na chlebový kořen, 
						
						
							recept na kořenový chleba, 
						
						
							recept na bagety, 
						
						
							kořenový chleba recept, 
						
						
							dýňová bageta kořenov, 
						
						
							recept bageta, 
						
						
							recept na bagetu, 
						
						
							francouzské kořenové bagety, 
						
						
							bageta, 
						
						
							recept na koren pecivo, 
						
						
							včera recept na kořenový chleba, 
						
						
							preferement pečení, 
						
						
							pečivo kořen, 
						
						
							pekarny ktere pecou korenovy chleba, 
						
						
							kváskový kořenová bageta, 
						
						
							recepty za 10 kořen, 
						
						
							kořen-bageta
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							mouka chlebová pšeničná, 
						
						
							droždí, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							mouka chlebová pšeničná, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)
Preferement milujem, už si tykáme...
Som zvedavá, či sa niekedy dám aj na pečenie s kváskom. Stále mám z neho rešpekt.
Zvýšila som množstvo žitnej múky na 100 g, taktiež po skúsenostiach s ciabattou aj vody som dala viac, ako je uvedené v recepte (asi o 40 g!). A pretože sa mi nechcelo robiť bagety, spravila som dva zakrútené korene...pridávam foto ako dôkaz.
Vďaka za skvelý recept!
Eja57: to je účel - vyprovokovat, abyste vyzkoušeli