Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s kapřím masem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 573 kJ /
376 kcal
Bílkoviny8,02 g
Tuky17,80 g
Vláknina15,06 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy39,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné části kapra dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na hladině. Přidáme bobkový list, kuličky pepře, nové koření a sůl. Vaříme 30 minut a poté vývar scedíme a ze skeletu obereme maso. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nahrubo nastrouhanou zeleninu a pokrájenou cibuli a česnek. Když zelenina získá zlatavou barvu, tak zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rybím vývarem, promícháme a necháme 20 minut provařit na mírném ohni. Polévku ještě dochutíme solí, pepřem, přidáme kapří maso, nasekanou petrželku a servírujeme s osmaženým pečivem.

Zveřejněno 25. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s kapřím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NzxN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s kapřím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NzxN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Paráda :yes:
No, obecně se tomuto říká "Rybí polévka", že :-8:-8:-8:-8:-8
OT
Něco mi uniklo?
Probíhá tu snad nějaká předvánoční soutěž? ;-)

Suroviny:
kapr, voda, cibule, česnek, celer, mrkev, petrželka kořenová, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mouka hladká, petržel, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu