Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 866 kJ / 2 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,12 g |
Tuky | 37,22 g |
Vláknina | 79,98 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 148,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.
Krok 2: Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké papriky a protlaku, lžičku drceného kmínu, půl lžičky tymiánu, 3 stroužky nasekaného česneku…hala bala :)
Krok 3: Když je cibulka krásně tmavá až do hněda a někde se jeví místy mírně spáleně, je hotová, zeslabte zdroj tepla a přidejte drcený kmín, tymián, pár vteřin zasmažte do tuku, česnek také mírně zasmažte (ne dlouho, 30 sekund až minutka-hořkne s barvou), poté sladká paprika 15 vteřin do tuku a rajský protlak, mícháme, vytvoří se hnědo červený ZÁKLAD s odděleným tukem, cca minutka.
Krok 4: Zesílíme plamen a hned přidáme maso 1,5 kg-2 kg : (děleno) 4 prostě následně po 2 minutách 4 x velké hrsti masa, pokaždé zatáhneme, promícháme (1-2 minuty), pokud by vše mělo tendenci se mírně napalovat nevadí, je třeba to odrazit 1 dcl vody či krapet víc, odvařit a pokračovat…nyní přidáme zbytek přísad kromě majoránky a zbytku česneku… promícháme. Zalejte vývarem, vše přiveďte k varu i s mícháním ode dna (MÁTE FINÁLNÍ ZÁKLAD) a poté vařte na mírném až středním ohni či jiném zdroji, 1 a 1/2 hod. až 1 a 3/4 hod.(hovězí) nebo 1 a 1/4 hod.(vepřové) do měkka, ale ne moc úplně měkké, aby se nerozpadlo, nyní můžete (NEMUSÍTE) maso vyndat, guláš přepasírovat, je pak sametově jemný, přidat česnek, zahustit, případně dochutit…sůl opatrně, guláš může mít 15% úbytek tekutiny. Provařte a vráťte maso, vypněte a nadrhněte sušenou majoránku.
Zveřejněno 12. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Moje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 13 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 6 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 8 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 8 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 8 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 9 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí a vepřový guláš,
hovězí guláš,
vepřový a hovězí guláš,
jak dlouho vydrzi guláš,
hovězí veprovy gulaš,
vepřový guláš recept,
48965 top recepty,
vepřový guláš,
hovězí guláš recept,
veprovy gulaš s majorankou,
hovezi gulas jemný,
hovezi a veprovy gulas recept,
vepřový guláš z trouby bez soli,
hovězí guláš recepty,
guláš z hovězí s veprovym,
hovezi veprovy guláš recept,
gulas hovezi veprovy,
gulas hovezi veprovy,
jak dlouho vydrží hovězí guláš,
vepro hovezi gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř mletý,
masox,
tymián sušený,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
Komentáře (4)
Za mě mohu guláš doporučit je opravdu výborný