Dančí guláš s knedlíkem
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se může dostat na váš stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso z daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 706 kJ / 2 081 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,81 g |
| Tuky | 123,12 g |
| Vláknina | 16,25 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,13 g |
| Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a i se špekem nakrájíme nahrubo.
Krok 2: Maso orestujeme na rozehřátém sádle a vyjmeme. Cibuli a špek přidáme do výpeku a orestujeme do hněda.
Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem. Maso vrátíme.
Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek a všechno koření. Přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem.
Krok 5: Přiklopíme poklicí a pozvolna dusíme doměkka asi 1,5 hodiny (dle stáří masa).
Krok 6: Dochutíme brusinkovou zavařeninou a dle chuti dosolíme a dopepříme.
Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Moje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 9 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 12 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
špek,
víno červené,
cibule,
česnek,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
tymián sušený,
majoránka,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
jalovec,
bobkový list,
brusinky zavařené,
voda,
mouka hladká
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0