Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme.
Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi. Následně do směsi prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Promícháme.
Krok 3: Piškot pečeme na plechu po dobu maximálně 10 minut při teplotě 180 °C, nebo 15 minut při teplotě 170 °C. Po zchladnutí piškot potřeme marmeládou, která zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora.
Krok 4: Připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Ještě do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím, než vychladne pudink, rozšleháme máslo s cukrem a po částech k němu pak přidáváme vychladlý pudink. Krém šleháme do běla a následně jej naneseme na marmeládou potřený piškot.
Krok 6: Na krém pak navrstvíme vyšlehanou šlehačku s cukrem a kakaem.
Krok 7: Ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Moje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Nejnovější recepty
Košíčky Pavlova
Přidáno před 14 minutami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 21 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Pomerančová zmrzlina
Přidáno 29. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený čaj
Janina007 před 9 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 10 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 11 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 11 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
ajapanackova před 12 hodinami
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
cora666 před 14 hodinami
Sušenkový koláč
Jirka55221 před 14 hodinami
Bleskový kefírový koláč s ovocem
Eri86 před 15 hodinami
Kynutý makový závin
Jara24 před 15 hodinami
Tématické fráze:
skvělé řezy na oslavu,
řezy s vaječným konakem,
krém s vaječným likérem,
vaječné řezy,
co s vaječnými bílky,
řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou,
buchta s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku,
recepty s vaječným likérem,
super recepty na rezy,
zákusek s vaječným likérem,
řez s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku a šlehačky,
máslový krém s vaječným likérem,
pařížská šlehačka recept,
krem z vaječného likéru,
moučník s vaječným likérem,
řezy s vaječným,
řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou,
s vaječným likérem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
marmeláda,
mléko,
pudink vanilkový,
koňak vaječný,
máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
cukr,
kakao
Komentáře (249)
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.