Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,15 g |
Tuky | 3,42 g |
Vláknina | 36,91 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 65,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.
Krok 2: Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše i s ledem a kořením na střídačku vložte do sáčku, zavakuujte a sáček vařte v 100% páře na roštu při 85 stupních cca 3-4 hodiny, nebo v lázni na SOUSVIDE.
Krok 3: Po uplynutí uvedené doby nechte sáček vychladnout a uložte do lednice do druhého dne. Toto je důležité, aby se chuť zeleniny co nejvíce rozležela.
Krok 4: Druhý den obsah sáčku přeceďte po částech přes pevné plátýnko do širokého hrnce. Vývar redukujte varem asi na polovinu. Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Moje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Suroviny:
led,
cibule,
mrkev,
celer řapíkatý,
pórek,
petržel,
paprika,
žampióny,
rajče,
libeček,
petrželka,
koriandr,
pepř černý,
tymián,
bobkový list,
badyán
Komentáře (1)