Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že nedají mnoho práce a uvařené je budeme mít velmi rychle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 741 kJ / 1 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,72 g |
| Tuky | 78,56 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 478 mg |
| Sodík | 603 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 112,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. Nejprve ho trochu prošleháme metlami v míse, teprve pak ho zpracujeme rukama na vále, jde to velmi rychle.
Krok 2: Těsto necháme odležet nejméně 1–2 hodiny v ledničce (i do druhého dne).
Krok 3: Těsto rozválíme na plát silný cca 4 mm, nakrájíme ho na čtverce a do každého zabalíme libovolné ovoce.
Krok 4: Vaříme ve vroucí vodě, ale nikoliv prudce, necháme v podstatě táhnout, což znamená, že voda se nesmí vařit klokotem, pouze velmi mírně.
Krok 5: Knedlíky opatrně promícháme, stále hlídáme dostatečný var vody. Knedlíky bychom měli vyřit 8-10 minut.
Krok 6: Jeden knedlík vytáhneme, rozkrojíme a ochutnáme, zda je ovoce již měkké. Pokud ano, je jistě uvařené i těsto.
Krok 7: Knedlíky s meruňkami nebo jahodami po uvaření posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. U jablkových knedlíků dáváme přednost cukru se skořicí, u švestkových může být i mletý mák s cukrem. Ten se může přelévat i rozpuštěným sádlem. Pomerančové jsou skvělé s mletými oříšky.
Zveřejněno 29. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqmV
Moje poznámka
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqmV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 12 minutami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 21 minutami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové košíčky
kvetka před 8 minutami
Hovězí polévka
Kajkajak před 18 minutami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 1 hodinou
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 2 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 2 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 2 hodinami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Tématické fráze:
ovocné knedlíky z tvarohového těsta,
tvarohové ovocné knedlíky jahodové,
tvarohove knedliky,
tvarohove testo na ovocne knedliky,
tvárohové těsto,
ovocne tvarohove knedliky,
tvarohové ovocné knedlíky,
tvarohové knedlíky recept,
nejlepší tvarohové jahodové knedlíky,
tvarohové knedlíky nejlepší recepty,
nejlepší tvarohové ovocné knedlíky,
jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle pauluse,
recept na tvarohové ovocné knedlíky,
tvarohové testo na knedliky,
ovocné knedlíky tvarohové těsto,
jahodové knedlíky z tvarohového těsta,
ovocné knedlíky s tvarohového těsta,
tvarohové ovocné knedlíky recept,
tvarohové knedlíky s ovocem,
tvárohové těsto na ovocné
Suroviny:
tvaroh na strouhání,
krupice dětská,
mouka hladká,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
ovoce,
máslo,
tvaroh,
cukr moučkový,
tvaroh měkký,
skořice mletá,
cukr,
oříšky
Komentáře (91)
Pecky obsahují kyanid... jed, který se, sice v menším množství, vařením vylučuje...
Proto vždycky pecky odstraňujte !
Je zvláštní, že se o této informací málo kde dozvíte.
To je škoda, že o tom nevěděla Maryša Lízalová! Nemusela by shánět otrušík, stačilo uvařit Vávrovi knedlíky. 😀
Tady najdete o tvarohovem těstě na knedlíčky trochu více
Jak na ovocné knedlíky bez kynutí? Nejlepší jsou z tvarohového těsta, plněné sezónním ovocem