Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,90 g |
Tuky | 99,20 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny).
Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření.
Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm).
Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním.
Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku.
Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová.
Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Moje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 8 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 18 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno 22. 9. 2025 13:23:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosovo-kefírová buchta
kit731 před 56 minutami
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
ajavkuchyni před 1 hodinou
Bábovka s povidly
Kratule před 1 hodinou
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
DasaM před 3 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
miloslav.kafka před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Zazie před 4 hodinami
Rýžový nákyp se švestkami
Mira007 před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LucieBicanova před 4 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Ivana41 před 4 hodinami
Uzená polévka
Luk.danek@seznam.cz před 5 hodinami
Suroviny:
rum,
špek,
jalovec,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
mrkev,
mrkev,
celer,
petržel,
brambory,
cuketa,
rozmarýn,
olej olivový,
parmazán,
koření na grilovanou zeleninu,
cibulka jarní
Komentáře (8)