Jemné koblížky z DP
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny - napřed tekuté, potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme menší skleničkou (kroužkem) kolečka.
Krok 3: Na polovinu koleček dáme doprostřed džem, okraje koleček potřeme lehce vodou (aby se horní lépe přilepilo) a poklademe druhou polovinou koleček.
Krok 4: Kraje důkladně uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Troubu zapneme na 50°C, vložíme plech a necháme koblížky 10 minut nakynout.
Krok 6: Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme koblížky dozlatova.
Krok 7: Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný olej. Nakonec pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Moje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Nejnovější recepty
Placičky z podmáslí
Přidáno před 1 hodinou
Karpatské lečo
Přidáno před 2 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 4 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 6 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 7 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 51 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 1 hodinou
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 1 hodinou
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 1 hodinou
Polévka z lišek
xSarka před 1 hodinou
Česnekové bagety
Bretik před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Palenka před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
marepavla před 2 hodinami
Tématické fráze:
koblížky,
koblížky recept,
recept na koblizky,
recept koblížky,
koblišky,
koblížky jako od babičky recept,
plněné koblížky,
recepty koblížky,
kobližky z domácí pekárny,
recepty na koblizky,
koblížek,
jemné koblihy recept,
koblížky z trouby od hrušky,
recept na koblišky,
plnění koblížků,
koblížky plněné,
vyskoušene recepty na kobližky,
koblizky z dp,
koblížky z pekárny,
koblížky od hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (43)
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku