Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrstková polévka

Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě chuti nadchne i rozmanitost a barevnost.

Hodnocení receptu je 4,8 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 106 kJ /
981 kcal
Bílkoviny44,12 g
Tuky20,32 g
Vláknina35,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy139,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách, čočku, fazole a kroupy dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Krok 2: Kořenovou zeleninu nastrouháme. Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Připravíme olejovou jíšku. Na oleji orestujeme mouku dozlatova. Krok 4: K uvařeným luštěninám a krupkám přidáme kořenovou zeleninu, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Krok 5: Zahustíme připravenou jíškou, osolíme, okořeníme a necháme provařit alespoň 15 minut.

TIP: Co dobrého uvařit z luštěnin

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

V zmesi varím aj červenú šošovicu, tá sa rozvarí a polievku zahustí dostatočne bez zásmažky, jíšky.

Hrstková je výborná. Já ale dávám místo mouky (jíšky) Hrašku na zahuštění. Taky dobrá věc.

Sice se mi hrách trochu rozvařil a fazole zůstaly nepatrně tvrdší (nic hrozného), ale celkový požitek z polévky je velmi dobrý. :-8

Výborná :-K

Přidávám fotku a hodnocení;-)Pochutnli jsme si:-QZahustila jsem cibulovou jíškou dělanou na sádle a na talíři přidala malinko octu.

Vyborne, jen misto oleje jsem pouzila sadlo a cibulku dala osmahnout do jisky a je to luxus!

Výborná dobrota!

:-)<3:yes: také ji vařím, hlavně v zimě zahřeje a zasytí :-K

Přidala jsem kapku octa a je výborná, ještě jsem cibulku osmahla s jíškou, příště zkusím se slaninou. Děkuji za bezva recept

Vynikající polévka, jinou už vařit nebudu. Ukládám a děkuji za recept.

výborná, receptík ukládám a určitě jsem ji nevařila naposledy :-) díky za recept.

Tématické fráze:
polevka, recept na hrstkovou polevku, recept na hrstkovou polevku, hrsková polevka, hrstková polévka s houbami, hrstková polévka se zeleninou, hrstkovapolevka, polévky pro děti, polévka pro děti, recepty polévky, top recepty polévky, recepty na nejlepší polévky, hrstová polévka, hstková polévka, hrsková polívka, hrtkova polévka, nejlepší polévky, polévky pro děti recepty, polevky recepty, hrstková polévka s uzeným

Suroviny:
hrách, čočka, fazole, kroupy, zelenina kořenová, cibule, olej, mouka hladká, voda, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu