Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,07 g |
| Tuky | 185,57 g |
| Vláknina | 28,36 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké vodě. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme sádlem, dno vyskládáme plátky slaniny a dáme zatím stranou. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme maso, ze všech stran orestujeme a přendáme do misky. Krok 3: Přidáme posekanou zeleninu, osolíme, opepříme a také lehce orestujeme. Krok 4: Zeleninu i maso přendáme do pomalého hrnce, přidáme plátky česneku, koření (oboje dáme do plátěného sáčku), rozpuštěné demi glace a nastavíme hrnec na low, 8-10 hodin. Je potřeba kontrolovat. Krok 5: Měkké maso i s pytlíkem koření vyndáme, přidáme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme i přepasírovat. Krok 6: Do omáčky přidáme máslo, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Můžeme servírovat s plátkem citrónu a ozdobit petrželkou.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Moje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Nejnovější recepty
Burizonové kuličky
Přidáno před 17 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 45 minutami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 18 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 8 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 5 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 6 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 15 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 16 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 18 hodinami
Suroviny:
cibule,
celer,
mrkev,
česnek,
slanina,
sádlo,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
pepř,
smetana na vaření,
voda
Komentáře (10)