Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 026 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,70 g |
Tuky | 19,88 g |
Vláknina | 6,51 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 2,54 g |
Sůl | 5,98 g |
Sacharidy | 39,88 g |
Postup přípravy
Směs necháme vychladnout a poté jí natřeme na zlehka naklepané, osolené a opepřené kotlety. Necháme marinovat nejméně 24 hodin, z toho část času samostatně rozložené, aby marináda zůstala na mase a jakoby na něm zaschla. Ideální doba marinování jsou dva dny. Krok 3: Plátky s marinádou obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a uložíme na hodinu do ledničky. Poté smažíme v rozpáleném oleji jako řízky, z obou stran dozlatova.
Podáváme nakrájené na proužky, přelité hotovou tonkantsu omáčkou. Přílohou by mohla být ochucená rýže nebo asijské těstoviny, například smažené a pikantní zelný salát.
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZng
Moje poznámka
Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZng
Nejnovější recepty
Jednohubky s lososem a se španělskou sušenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Himalájské řezy
Přidáno 3. 10. 2025 21:56:24
Grilované rybí souvlaki
Přidáno 3. 10. 2025 12:54:20
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno 3. 10. 2025 12:27:24
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno 3. 10. 2025 11:55:18
Kapří hranolky s pučálkou
Přidáno 3. 10. 2025 11:22:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paštika z kuřecích jatýrek
Fabara před 1 hodinou
Křupavé bramboráky
radbastim před 3 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
gabikka před 5 hodinami
Dýně na kari s cizrnou a kokosovým mlékem
Danoouch před 5 hodinami
Jablečné řezy naší babičky
Jan Nemec před 8 hodinami
Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce
Jan Nemec před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jindrastec před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Macuna před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Stefi.f před 12 hodinami
Lahodná játrová omáčka
ok1cmj před 12 hodinami
Tématické fráze:
kotleta,
vyrobit pánko strouhanku,
panko strouhanka,
jak vyrobit panko strouhanku,
co je pánko strouhanka,
strouhanka panko,
japonská strouhanka,
panko strouhanka recept,
domácí panko strouhanka,
japonská strouhanka pánko,
asijská strouhanka,
pankostrouhanka,
japonske recepty,
ton katsu omáčka,
katsu kari,
japonská jídla recepty,
co je pankostrouhanka,
japonská panko strouhanka,
panko recept,
zelný salát podle japonců
Suroviny:
kotleta vepřová,
sůl,
pepř,
jablko,
mrkev,
cibule šalotka,
protlak rajčatový,
zázvor čerstvý,
česnek,
cukr hnědý,
ocet balsamiko,
víno červené,
omáčka sojová tmavá,
vejce,
strouhanka,
olej,
tonkats
Komentáře (21)
Evo, určitě můžeš smažit ve fritéze, pokud jsi na to zvyklá.
Aničko, to krájení jsem odkoukala u Číňanů...
Pokusím se sehnat omáčku a pak jdu do toho
Děkuju všem za zájem.
abych nelítala sem tam
Bodíka posílám předem, protože to nemůže být jiné než dobré
http://www.reluctantgourmet.com/blog/ingredients/p...
Omacka Tomkatsu sa da velmi lahko vyrobit doma :
je to zmes kecupu, worcesterskej , cesnek, zazvor,cukor a ich ryzovy ocot mirin , vsetko prevarit...