Paštika s rebarborovým rozvarem
Spojení jemného masového základu s lehce sladkokyselým rebarborovým přelivem vytváří nevšední gurmánský zážitek, který potěší každého milovníka originálních chutí. Skvělá volba jako elegantní předkrm nebo pohoštění pro výjimečné chvíle.
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme a na pánvi restujeme. Když slanina pustí tuk, tak přidáme nakrájenou cibulku a smažíme, až nám cibulka zesklovatí.
Krok 2: V tuto chvíli přidáme nakrájená játra, koření a dusíme (podle potřeby podléváme vývarem) do změknutí jater. Během dušení přidáme portské víno.
Krok 3: Podušenou játrovou směs třikrát umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo, osolíme ještě podle potřeby okořeníme. (Paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá).
Krok 4: Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci kaše, vše ještě prohřejeme a naplníme do mističky.
Krok 5: Pokud máte pocit, že paštiky je hodně, tak ji naplníme do malých skleniček a zavaříme.
Víčko a hrdlo skleničky po naplnění otřeme plátnem navlhčeným francovkou. Skleničky zavíčkujeme a postavíme do zavařovacího hrnce (můžeme použít i hrnec normální, do kterého jsme na dno dali utěrku). Krok 6: Skleničky zalijeme vodou a vaříme jednu hodinu. Necháme v pokojové teplotě do druhého dne a vaření ještě zopakujeme. Skleničky skladujeme v chladu a v temnu. Krok 7: Na rozvar použijeme nakrájenou rebarboru, kterou podusíme s troškou vody a cukru. Dbáme na to, aby se nám nerozvařila. Na konec ji zahustíme škrobovou moučkou. Krok 8: Paštiku podáváme s rebarborovým rozvarem.
Víčko a hrdlo skleničky po naplnění otřeme plátnem navlhčeným francovkou. Skleničky zavíčkujeme a postavíme do zavařovacího hrnce (můžeme použít i hrnec normální, do kterého jsme na dno dali utěrku). Krok 6: Skleničky zalijeme vodou a vaříme jednu hodinu. Necháme v pokojové teplotě do druhého dne a vaření ještě zopakujeme. Skleničky skladujeme v chladu a v temnu. Krok 7: Na rozvar použijeme nakrájenou rebarboru, kterou podusíme s troškou vody a cukru. Dbáme na to, aby se nám nerozvařila. Na konec ji zahustíme škrobovou moučkou. Krok 8: Paštiku podáváme s rebarborovým rozvarem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika s rebarborovým rozvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Arg
Moje poznámka
Paštika s rebarborovým rozvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Arg
Nejnovější recepty
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 13 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 16 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 2 minutami
Lehký cottage salát
Fitulka před 9 minutami
Bublanina II
dejvi01 před 18 minutami
Rajčatová polévka s nudlemi
Aknytsirk před 19 minutami
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 1 hodinou
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 2 hodinami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 2 hodinami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 15 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 16 hodinami
Suroviny:
játra,
slanina,
cibule,
česnek,
víno portské,
smetana,
vývar masový,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
koření nové koření mleté,
kmín drcený,
cukr
Komentáře (1)