Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 402 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,31 g |
| Tuky | 33,07 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud se nebude oddělovat.
Krok 2: Nakrájíme očištěné brambory na malé kostičky a přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem. Promícháme a zalijeme celým obsahem konzervy rajčat. Přilijeme 250 ml vývaru, přivedeme
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
Zveřejněno 2. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Moje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 5 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 25 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
olej olivový,
česnek,
brambory,
rajče sekané,
mrkev,
petržel,
celer,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
pórek,
koření oregáno sušené,
tymián,
majoránka,
sůl,
zelená nať
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0