Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 514 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,02 g |
Tuky | 71,84 g |
Vláknina | 6,79 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 950 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 24,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty.
Krok 2: Tvrde maso nema rado kyseliny , takze vino, ocot, sherry, stava z citrusov, jogurt robi zazraky.
Krok 3: Tak isto nema rado enzymyi, takze ovocie ako ananas, kiwi, papaya aj cesnak spravi cez noc zazrak.
Krok 4: Problem je ze marinada prenika maximalne do 0,5 cm takze nakrajajte maso na tensie na 1 cm a dajte do marinady cez noc.
Krok 5: V nasom pripade sme nakrajali stare hovadzie a odlozili do marinady z bieleho vina , praskovej hocice , korenia a cesnaku cez noc.
Krok 6: Maso sme dali na etapy na rozohriatom oleji zatiahnut.
Krok 7: Nadrobno nakrajanu cibulu sme oprazili do sklovita.
Pridali oprazene maso zvysili plamen a dali prevarit - odstranit alkohol z vina. Podliali vodou podla potreby kdo chce prida dalsie bylinky.Znizili plamen zakryli a dali dusit na cca 1 hodinu. Krok 8: Maso vybrali odlozili na stranu. Krok 9: Do vypeku pridali lyzicu masla, roztopili a pridali sladku smotanu a kapary a prehriali a ochutili, kdo chce este moze zahustit.
Servirovali s dusenou zeleninou, a maso bolo ako z prvej triedy.
Pridali oprazene maso zvysili plamen a dali prevarit - odstranit alkohol z vina. Podliali vodou podla potreby kdo chce prida dalsie bylinky.Znizili plamen zakryli a dali dusit na cca 1 hodinu. Krok 8: Maso vybrali odlozili na stranu. Krok 9: Do vypeku pridali lyzicu masla, roztopili a pridali sladku smotanu a kapary a prehriali a ochutili, kdo chce este moze zahustit.
Servirovali s dusenou zeleninou, a maso bolo ako z prvej triedy.
Zveřejněno 27. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí z betonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0LB
Moje poznámka
Hovězí z betonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0LB
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 9 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 10 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 3 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 33 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 58 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 2 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 2 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 5 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak na tvrdé hovězí maso,
hovězí maso aby změklo,
aby maso změklo,
jak zmekne hovezi maso,
tvrdé hovězí maso,
aby hovězí maso změklo,
jak vařit hovězí maso ,aby změklo,
aby zmeklo maso,
změknutí masa,
aby změklo hovězí maso,
změknutí hovězího masa,
aby maso rychle změklo,
jak udelat beton,
aby hovězí změklo,
hovězí maso recepty,
co udělat aby maso změklo,
tvrde maso,
tvrde hovezi,
co udělat aby změklo maso,
jak na tvrdé maso
Suroviny:
maso hovězí,
víno,
česnek,
hořčice,
cibule,
sůl,
koření,
smetana sladká,
máslo,
kapary,
olej
Komentáře (9)
Možná právě proto hovězí maso nemám moc ráda. Dosud jsem si myslela, že maso zkřehne díky alkoholu, který je ve víně obsažen, někdy maso potírám i slivovicí a jinými "dryáky" právě z důvodu rychlejšího změknutí. Tvé rady si raději uložím
magdalenka, sorry mas asi pravdu momentalne som v krajine co "vyraba" hovadzie vo velkom a tak ako su u vas lacne bociky tak u nas su tiez podobne lacne rezy z hovadzieho. Zijem v Australii.