Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Námořnické maso podle ČSN

Recepty podle československých norem jsou jistou zárukou skvělého pokrmu. S našim dalším receptem si tak můžete připravit lahodné hovězí maso doměkka podušené na červeném víně. Ideální přílohou je pak knedlík nebo těstovina.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na širší nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na tuku dozlatova. K osmažené cibuli vložíme nakrájené maso a osmahneme ho. Krok 2: Přidáme sůl, pepř a rajčatový protlak, podlijeme teplou vodou a necháme dusit pod pokličkou. Během dušení maso občas promícháme a v případě potřeby podlijeme vodou. Krok 3: Jakmile je maso alespoň částečně změklé, odděláme poklici a necháme šťávu vydusit až na tuk. Zaprašíme prosátou moukou, orestujeme a následně podlijeme vodou. Krok 4: Přilijeme červené víno a za občasného promíchání dusíme pod poklicí do změknutí masa. Podle chuti pak ještě pokrm finálně dochutíme solí, případně pepřem. Krok 5: Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Těmi pak můžeme dozdobit každou porci námořnického masa při servírování. Nezapomeneme ani na zelené natě.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 26. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnické maso podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWAJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnické maso podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWAJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Škoda, že to vejce tam není vidět. Určitě je to dobré. :-K

Marie Svarcova: ano, vejce na fotce není, nebylo součástí servírování a je to spíš doplněk :) věřím, že i tak to na kvalitě receptu neubírá a třeba časem přibude i další autorská fotka i s vajíčkem :)

Suroviny:
maso hovězí, cibule, tuk na smažení, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, voda, mouka hladká, víno červené, vejce, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu