Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřová kýta s lívanečky s pažitkou

Neobvyklé spojení šťavnaté vepřové kýty a pažitkových lívanečků. Vepřové nudličky s houbami a paprikou chutnají lehce pikantně díky paprikové pastě, svěžest dodává nasekaná pažitka. Jídlo, které skvěle vypadá i chutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Krok 2: Houby nakrájíme na kousky a na lžičce rozehřátého másla krátce podusíme. Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme zbytek přepuštěného másla, přidáme cibuli, maso a zprudka orestujeme. Krok 4: Ztlumíme oheň, přidáme papriku nakrájenou na nudličky a připravené houby. Je-li třeba, mírně podlijeme a a krátce podusíme. Dochutíme podle chuti Harissou. Krok 5: Připravíme lívance. Do kefíru přidáme sůl a cukr. Přisypeme mouku a vymícháme těstíčko. Nakonec promícháme s jedlou sodou a pažitkou. Krok 6: V pánvi rozehřejeme trochu oleje. Pomocí lžíce tvarujeme malé placičky a na mírném ohni je opečeme z obou stran dozlatova. Krok 7: Maso se šťávou a houbami podáváme s lívanečky. Na závěr můžeme posypat pažitkou.

TIP: Další recepty z vepřové kýty

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBQm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBQm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, houby lesní, pasta papriková, ghee, sůl, pepř mletý, kefír, mouka hladká, soda jedlá, cukr krupice, pažitka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu