Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Připravte vláčné knedlíkové těsto pomocí domácí pekárny, které stačí už jen vytvarovat a uvařit v páře.
Suroviny pro 2 kusy
2 střední nebo 3 malé knedlíky
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 14,45 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko. Pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Mléko zasypeme moukou a přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto. Zapneme a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto vyklopíme a rozdělíme na dva díly. Vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme do hrnce pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vroucí vodu.
Krok 7: Jestli je knedlík hotový vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá a suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 6 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 6 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 8 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 8 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mouka hrubá,
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr krystal,
droždí sušené
Komentáře (54)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rychlý, chutný a jednoduchý.