Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Zelí může vypadat jako nudná surovina, ale opak je pravdou. Zelí je doslova poklad obsahující spoustu vlákniny a prospěšných vitamínů. Pojďme tedy udělat něco pro naše zdraví, a zavařme si pár sklenic zelí ve sladkokyselém nálevu.

Hodnocení receptu je 3,7 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 485 kJ /
594 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,57 g
Sůl26,00 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí bez košťálu nakrouháme. Krok 2: Krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vroucí osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli) a necháme odkapat. Krok 3: Mezitím připravíme nálev z vody, soli, cukru a octa, který necháme svařit cca 5 minut. Krok 4: Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do čistých sklenic (naplníme cca 1,5-2 cm pod okraj) a zalijeme svařeným nálevem. Krok 5: Sklenice otřeme, zavíčkujeme a zavaříme ve vodní lázni 50 minut při 90 °C.

TIP: Oblíbené recepty na zavařené zelí

Zveřejněno 11. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0Qz

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0Qz

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Takto dělám zelí často a je skvělé. Přidávám i mrkev, cuketu nebo kousky květáku.

Dnes jsem udělala zelí podle receptu. Zálivky uvařte určitě mnohem méně. Hodně jí zbylo. Od bodu varu jsem vařila 20 minut. Je to dostačující. Připravuji na cibulce, dochutím podle potřeby, zahušťuji jemně nastrouhaným bramborem. Dobrou chuť.

Až ochutnám doplním

Moc hezký recept, jsem ráda, že jsem na něj narazila. Kysané zelí u nás moc nefrčí, i když je to obrovská škoda, zkusím připravit toto. Cathleen, moc děkuji za tip 😊

Ernest_Bago: :yes: není. Můžete se spolehnout :-8

Zdravím, recept vypada dobre a chystam se na nej, jen se chci zeptat, po 50 min sterilaci na 90 stupnu neni zeli rozblemcane?diky moc
chtel bych se priblizit chuti v obchode

Super recept,nenáročný a výborný.Už nikdy jinak dělat nebudu díky

Tak toto zeli sa mi moc paci.Mame uz doma natlacenu kapustu,ale aj tuto sladko kyslu musim spravit.Ako priloha k francuzskym pre manzela vyborne,a ja uz slintam ako ku granatiru si nalozim:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Když jsem ještě pěstovala svoje zelí, vždycky jsem pár sklenic dělala na sladkokyselo. Je to pak v zimě rychlé, jen cibulová jíška, na to zelí a je hotovo, ochuceno :yes:. Dělala jsem z něj i pomazánku na chlebíčky :-8

zizala: tohle sladkokyselé mám ráda třeba chroupat jen tak, na chuť, když honí mlsná :-8

cathleen: :-D Uklepla jsem se a než jsem to stihla opravit, už to nejde. Ty pytle jsou 2, máme soudek na 20 kilo zelí, což je tak akorát pro nás na rok.

Tématické fráze:
sladkokysele zeli, sladkokyselé zelí recept, zelí ve sladkokyselém nálevu, sterilované zelí, zelí v sladkokyselém nálevu, nálev na zeli, sterilované červené sladkokyselé zelí příprava, sterilované zelí recept, recept na sladkokysele zeli, zelí ve sladkokyselém nálevu recept, sladko kyselé zelí recepty, jak uvařit sladkokyselé zelí, sladkokyselý nalev na zelí, sladko kyselé zelí, nalev na sladkokysele zeli, sladkokyselé zelí recepty, zavarene zeli, příprava sterilovaného zelí, cervene zelí ve sladkokyselem nalevu recept, zavarene sladkokysele zeli

Suroviny:
zelí hlávkové, sůl, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu