Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky z červené řepy

Palačinky z červené řepy mají jemnou strukturu a krásný růžový odstín, který v kombinaci se sýrovou náplní a čerstvými bylinkami působí svěže a vizuálně výrazně. Snadná příprava umožňuje servírovat je jako rychlý oběd i neotřelé pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + vaření řepy

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + vaření řepy)

Suroviny pro 12 kusů

pánev o průměru 24 cm

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 068 kJ /
1 211 kcal
Bílkoviny51,88 g
Tuky46,90 g
Vláknina7,92 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 3,72 g
Sůl8,87 g
Sacharidy142,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout. Krok 2: Oloupanou řepu rozmixujeme, přidáme rozšlehaná vejce, olej, česnek, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Krok 3: Postupně přiléváme mléko a přitom metličkou prošleháváme do hustoty klasického palačinkového těsta. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Každá mouka jinak saje, a pokud by těsto moc zhoustlo, ještě přidáme mléko dle potřeby. Krok 4: Mezitím smícháme sýry s ostatními surovinami, vidličkou vytvoříme hustou hladkou náplň a odložíme do chladu. Krok 5: Na nepřilnavou pánev bez použití tuku dáváme malou naběračkou těsto, které rozetřeme, a na teplotním stupni 4 upečeme postupně 12 ks palačinek. Obracíme, když se tvoří bublinky, jde to velmi rychle a lehce. Krok 6: Hotové vychladlé palačinky natřeme náplní, stočíme a necháme v chladu ztuhnout. Pak se lépe krájí. Krok 7: Podáváme nakrájené na špalíky se zeleninou.

TIP: Inspirace na náplně do palačinek

Zveřejněno 27. 1. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Stejným způsobem dělám i špenátové, plněné vaječnou pomazánkou jako pestré pohoštění např. o Velikonocích.

Náplně můžete použít podle své chuti sýrové, česnekové i jiné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RvrE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RvrE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásně barevné pohoštění, určitě budou skvělé i na sladko😍.

Děkuji Vám za recept.
Skvělý nápad na slano a taky zkusím na sladko jako dort

evinecky: :-K Děkuji za komentář a přeji krásný den.:-K

Ivace64: :-K děkuji , hezký večer

To je veľmi zaujímavý recept! :yes:

Moc Pekny recept!:yes: Prosim, u nas sýry typu Palouček nejsou. O jake syry se jedna? Dekuju:-)

Peppa: palouček koupíte v Lidlu,je to jako Lučina

jambajs: viz moje odpověď - děkuji :-K

Moc pěkný a nevšední recept:yes:

radiator: :-K děkuji všem moc chutnaly

Skvělé..:yes:

mika59: :-K děkuji

Moc pěkné :yes::yes:

mysulka: :-K děkuji

Nejen krásné, určitě i dobré, ukládám. Zelené špenátové dělávám, bude změna:-):yes:

hosta: :-K díky , hezký večer :-8

Taky se mi líbí - moc;-):-):yes:

maris: :-K děkuji

To se mi moc líbí :yes:

zizala: děkuji :-K dělala jsem je včera jako pohoštění pro kámošky a mělo to velký úspěch, všem chutnaly tak jsem se podělila :-K

Tématické fráze:
repove palacinky, palačinky z řepy, recepty z červené řepy, palačinky s červenou řepou, chipsy z červené řepy recept, červená řepa recepty, roláda z červené řepy, lívance z červené řepy, řepové palačinky recept, řepné palačinky, řepová palačinka, těsto z červené řepy, palačinka s řepou, palacinky se susenou s červenou řepou, palačinky s bublinky, palačinky s s červenou řepou, rolády z palačinek s červenou řepou, palačinky řepové, náplň do palačinek z červené červené řepy, řípa nebo řepa

Suroviny:
řepa červená, mléko, mouka hladká, vejce, česnek, olej slunečnicový, česnek granulovaný, kypřící prášek do pečiva, sůl, sýr smetanový, pomazánkové máslo, křen, sůl, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu