Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 763 kJ / 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,63 g |
| Tuky | 32,04 g |
| Vláknina | 1,41 g |
| Cholesterol | 488 mg |
| Sodík | 376 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.
Krok 2: V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky.
Krok 3: Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250 °C asi 15 minut, potom na 200 °C dopečeme dozlatova.
Krok 4: Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
Moje poznámka
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Jablkový koláč z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 29 minutami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 43 minutami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 2 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 3 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 3 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 13 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 15 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 15 hodinami
Tématické fráze:
okurky naháče,
dort naháč recept,
okurky naháči,
recept na dort naháč,
vepřový naháč z vysočiny,
recept na okurky naháče,
dort naháč,
okurky naháčky,
vepřový naháč,
jídlo naháč,
nahac jidlo,
krajové speciality vysočina,
naháče z okurek,
naháče okurky,
zavitky z vysočiny,
zavitek,
okurky nahači recept,
recepty z vysočiny,
recept dort nahac,
příloha mf dnes – krajové speciality.
Suroviny:
kýta vepřová,
maso vepřové mleté,
smetana ke šlehání,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
cibule,
sádlo
Komentáře (26)
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
Mimosa - šlehačka jde celá do sekané(spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře baští