Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou

Šťavnatá marinovaná kuřecí křídla s grilovanou zeleninou a pikantním dipem ze sýru s modrou plísní jsou skvělou volbou pro rodinnou večeři i posezení s přáteli. Křídla, zeleninu i brambory připravujeme v troubě současně, takže odpadá složité vaření.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mkab

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení křídel v marinádě

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení křídel v marinádě)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme dip. Do misky nakrájíme najemno sýr s modrou plísní, přidáme prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, majonézu a worcesterovou omáčku. Osolíme a opepříme. Vymícháme hladký dip. Necháme odpočinout v lednici. Krok 2: V míse smícháme dvě lžíce olivového oleje, vinný ocet, uzenou papriku a sůl. Do vzniklé marinády vložíme kuřecí křídla, dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Krok 3: Brambory důkladně omyjeme (nemusíme loupat, pokud jsou nové), nakrájíme na větší kusy, asi 3 cm. Papriky očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory. Zeleninu důkladně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Krok 4: Zeleninu vložíme na hluboký plech. Marinovaná křídla poklademe na grilovací mřížku a položíme ji na plech se zeleninou. Obojí vložíme do trouby a pečeme 40 minut při teplotě 190 °C. Krok 5: Plech i s mřížkou vyjmeme z trouby. Do výpeku z křídel a šťávy ze zeleniny vložíme 2-3 snítky tymiánu. Kuřecí křídla sejmeme z mřížky, položíme přímo na zeleninu a vložíme zpět do trouby na 5 minut při stejné teplotě. Krok 6: Hotová křídla podáváme společně se sýrovým dipem, grilovanými bramborami a paprikou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Zveřejněno 25. 9. 2025

Poznámka autora mkab

Inspirací mi byl recept Jamie Olivera z pořadu TV Paprika - Jamie Oliver - 5 středomořských ingrediencí.

Tipy a variace:

Je jedno jestli požijeme vinný ocet z bílého nebo červeného vína.

Do marinády můžeme přidat trochu citronové šťávy na svěží chuť.

Papriky můžeme kombinovat s cuketou nebo lilkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP7Gg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP7Gg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
křídla kuřecí, brambory, sýr s modrou plísní, paprika čerstvá červená, česnek, smetana zakysaná, majonéza, omáčka worcesterová, olej olivový, ocet, paprika sušená uzená, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu