Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Restovaná zelenina jako ratatouille je voňavá směs, ve které se lilek, paprika, cibule a rajčata nejprve opečou zvlášť a teprve potom smíchají s bylinkami. V tom se liší od tradičního francouzského pokrmu, kde se zelenina často připravuje společně.
Postup přípravy
vypotit. Krok 2: Zatím očistíme ostatní zeleninu. Omyté papriky zbavíme semeníků a nakrájíme na širší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Rajčata nařízneme křížem a v misce zalijeme vroucí vodou. Spařená rajčata přemístíme do ledové vody a poté sloupneme slupky. Nasekáme bylinky a necháme stranou. Krok 4: Lilek osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na šestiny. Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a lilek opečeme v jedné vrstvě z obou stran. Dle potřeby můžeme přidat olej. Hotový lilek postupně přendaváme do velké mísy. Krok 5: Když máme všechen lilek v míse, přidáme dle potřeby opět trošku oleje a opečeme postupně všechny papriky. Hotové přendáme do mísy k lilku a opečeme cibuli do světle zlatavé barvy. Krok 6: Krátce opečeme i rajčata nakrájená na větší kousky. Opět dáme do mísy. Krok 7: Přidáme všechny nasekané bylinky, dle chuti dosolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme
a můžeme podávat jako přílohu k masu, rybám, sýrům, nebo i samostatně s čerstvým pečivem, topinkami nebo s rýží.
Zveřejněno 17. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADWY1
Moje poznámka
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADWY1
Nejnovější recepty
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno před 16 hodinami
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 19 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 20 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Pýchavka smažená na dva způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
jajiti před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
habis před 3 hodinami
Jablíčka ve smaženém kabátku
Sahula před 3 hodinami
Kynutý knedlík
Evculina84 před 3 hodinami
Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Sahula před 3 hodinami
Krkovička na bramborách z remosky jednoduše
viktor.bris.vb před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem I
Palenka před 4 hodinami
Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Sendy223 před 5 hodinami
Povidla ze švestek
Dycky před 5 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Jablkoza před 6 hodinami
Suroviny:
lilek,
cuketa,
paprika,
rajče,
cibule,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
čerstvé bylinky,
Komentáře (3)