 
	
		
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,49 g | 
| Tuky | 326,98 g | 
| Vláknina | 6,80 g | 
| Cholesterol | 1,96 g | 
| Sodík | 1,01 g | 
| Sůl | 2,34 g | 
| Sacharidy | 244,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V kastrolu uvedeme do varu vodu, sůl a máslo. Vsypeme najednou všechnu mouku a při mírnější teplotě mícháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně kastrolu se nezačne tvořit bílý povlak. Pak odebereme ze zdroje tepla.
	Krok 2: Do vlažného těsta po jednom zapracujeme vejce. Další přidáme, až když se to předchozí dokonale vmísilo.
	Krok 3: Plech na pečení vymažeme, vysypeme moukou a naznačíme kolečka dál od sebe, lepší jsou menší, hmota v troubě nabyde. Lze i pod papír na pečení vložit šablonu s předkreslenými kroužky.
	Krok 4: Sáčkem s řezanou trubičkou tvoříme dvoupatrové kroužky.
	Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme ještě 10-20 minut. Trouba se prvních nejméně 15 minut nesmí otevírat. Správně upečené pečivo je zlaté a po rozkrojení uvnitř suché. Prokrojíme je zubatým nožem.
	Krok 6: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink bez cukru, přikryjeme ho potravinářskou fólií a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
	Krok 7: Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny a po částech do něj zašleháme uvařený pudink, můžeme ochutit rumem.
	Krok 8: Rozkrojené věnečky naplníme krémem, spojíme a pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
Moje poznámka
					 
				
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 35 minutami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 11 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 11 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 12 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 12 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							odpalované těsto, 
						
						
							odpalované těsto na věnečky, 
						
						
							venecky, 
						
						
							odpalované věnečky, 
						
						
							věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou, 
						
						
							věnečky recept, 
						
						
							recept na věnečky z odpalovaneho těsta, 
						
						
							žloutkové věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							kluci v akci žloutkové věnečky, 
						
						
							venecky z odpal.testa, 
						
						
							nejlepší odpalované věnečky, 
						
						
							recept na věnečky, 
						
						
							věnečky z odpalovaného, 
						
						
							domácí mini věnečky, 
						
						
							odpalované těsto věnečky, 
						
						
							vetrniky z odpalovaneho testa, 
						
						
							mini věnečky, 
						
						
							odpalované těsto recept, 
						
						
							pečení věnečků
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							rum
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	
Komentáře (323)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Tenhle recept je super, věnečky dělám ve verzi mini už poněkolikáté a vždy se povedly. Ale je fakt, že peču hodně a tudíz dobře znám svou troubu a časy a teploty si upravuju dle sebe.
S krémy experimentuju, třeba teď mám pistáciový s pistáciovým máslem a plánuju zkusit i verzi s malinovou náplní alá indiánky, tak jsem zvědavá.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělala jsem poprvé, první plech se nepovedl, ale bylo to tím, že jsem zvyklá péct horkovzduchem 😁
Druhý už byl hezký a i ty další. No a tak jsem udělala i druhou várku 😆 a už vidím, jak budu stát s lupačkou a odhánět
,aby zbylo na oslavu 😃👍
Jak se dopekly, tak jsem vypnula stupně, zapla horkovzuduch a pootevřela jsem dvířka, aby teplo uteklo pomalu a věnečky se nelekly.
A když teplota klesla na 150C dala jsem další várku do trouby a zapla ji na 250C na 15 minut, potom na 170C cca 10-15minut a taky se povedly.
Pekla jsem minivěnečky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Věnečky placaté (troubu jsem neotevírala) a krém sražený ...vše jsem dělala dle videonavodu ... škoda tak jsem se těšila