Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizované kysané červené zelí s brusinkami

Nejen ke svatomartinské huse můžete připravit toto kysané zkaramelizované červené zelí. Na zahuštění není použit ani gram mouky, ale brambora nastrouhaná najemno. Je dochucené brusinkovou marmeládou a dozajista si ho oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,3 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 568 kJ /
375 kcal
Bílkoviny9,10 g
Tuky1,40 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy73,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí scedíme a vymačkáme šťávu, kterou zachytíme do misky. Bramboru oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Cibuli nakrájenou najemno restujeme na sádle dohněda. Krok 3: Přidáme cukr, med a necháme zkaramelizovat. Krok 4: Zalijeme vymačkanou šťávou ze zelí rozmíchanou s octem. Provaříme, přidáme zelí, bramboru a dusíme asi 10 minut. Krok 5: Před koncem přidáme brusinky a dochutíme.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty s kysaným zelím

Zveřejněno 5. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqOp

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No, ja teda nejsem zadny kuchar, ale kdyz do neceho dam syrove brambory, tak to obvykle jeste povarim alespon 10 minut 😎

PepaD: Samozřejmě se musí brambory provařit. Díky za upozornění, opravila jsem to.

Tématické fráze:
červené zelí s brusinkami, červené zelí, červené zelí recept, karamelizovane cervene zeli, dušené kysané červené zelí, karamelizované zelí, brusinkové zelí, recept na červené zelí s brusinkami, červené zelí recepty, červené kysané zelí dušene, recept červené zeli, červené zelí s brusinkama, cervene zeli s brusinky, recept na červené zelí, červené zelí kysané recept, dušené červené zeli s s brusinkami, karamelizované kysané zelí, kyselé zelí, zeli s brusinkami, cervene zeli s brusinka

Suroviny:
zelí červené, cibule, sádlo, med, cukr hnědý, brambory, ocet balsamiko, marmeláda brusinková, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu