Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Krok 3: Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Moje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 12 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 16 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 4 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 4 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 5 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 5 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 5 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 6 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 6 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 7 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 8 hodinami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
recept na utopence,
utopenci recept,
přemrzlé brambory,
utopenci 100x jinak,
vladislav stuparič,
utopenci se sýrem,
jak naložit utopence,
recept utopenci,
brambory 100x jinak,
naložené brambory,
recepty na utopence,
nálev na utopence recepty,
jak nakládat utopence,
utopenci nálev,
jak sterilovat brambory,
jak sterilovat utopence,
nálev na utopence,
utopenci s cibulí recept,
18722
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
sýr pivní,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
pepř černý,
tymián,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (42)
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě to
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
Už se těším, čím nás další děvčata pčekvapí
Doufám, že se Lemarti nezlobíš, ale je to jeho vynález a je na něj hrdý, tak si myslím, že je správné jeho jméno uvést.
Uvádí trik, že se má nálev zahřát a zalít teplým, zrání bude rychlejší.
Jsem na ně také zvědavá, zkusila jsem i zalít nálevem, jak uvádí, že se dají i sterilovat jako okurky..
jen co seženu slušné brambory, tak jdu do toho - naposledy to byly takové krásné malé brambůrky - na oko lahoda
Žížalko já otevřela sklenici a po těch pár hodinách co jsou hotový tak strašně krásně voní