Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté Honzovy buchty s povidly

Nemusíte zrovna vyrážet do světa, abyste si vychutnali poctivé Honzovy buchty. Kynutá klasika české sladké kuchyně dostane k pekáči plnému pocukrovaných buchet každého mlsala. Zkuste je připravit k obědu, k večeři ale nezbydou.

Hodnocení receptu je 4,7 (100×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 888 kJ /
3 080 kcal
Bílkoviny74,40 g
Tuky109,88 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy439,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek. Krok 2: Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme. Nakonec přidáme 50 g změklého másla, dobře uhněteme hladké těsto a necháme ho zakryté na teplém místě kynout asi 30-40 minut. Krok 3: Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát, je-li třeba, trochu podsypneme moukou. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme. Krok 4: Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem svrchu i mezi sebou a necháme ještě kynout asi 15-25 minut. Krok 5: Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 °C zhruba 20-25 minut. Upečené pocukrujeme a podáváme.

TIP: Jak na výborné kynuté buchty

Zveřejněno 16. 9. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Přeji dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoNM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super a jednoduché

Moc děkuji za recept, určitě budu dělat opakovaně. Dětem chutnalo a na mě taky kousek zbyl 😅

S tímto receptem jsem měla doma velký úspěch

Klasické honzovky jsem nejedl snad 30 let co zemřela máma, tak jsem se rozhodl se do nich pustit, aby to zkusil a příště je upekl vnukovi.
Nejsem žádný pekař, ale postupoval jsem přesně podle receptu a povedly se na 1 a jsou výborné, děkuji moc za recept a přidáno foto. 😍🙏

Super buchty

Super recept, provedlo se na poprvé😊

Jsou perfektní,budu je péct častěji:-)

Příště dvojitou dávku, nestačily chudáky ani vychladnout natož udělat fotku 🤣🤣🤣 moc dobré, moc děkuji J.

regiuska777: promiňte ale za prvé hnus se o jídle neříká a za druhé, buchty byly super a všem chutnaly jen se po nich zaprasilo. Vy tu máte řeči ale chtěla bych vidět vás výtvor. A nevím co je na nich hnus. Byly super.

regiuska777: opravdu neumíte napsat negativní komentář slušně a bez urážek? Na smazání je i tenhle váš poslední. :no:
A promiňte, ale vyjadřujete se jako ti tvorové, které jmenujete ve svém komentáři.

Tématické fráze:
kynuté buchty s povidly, povidlové buchty, babiččiny honzovy buchty, kynuté buchty, honzovy buchty, kynuté povidlové buchty, recept na kynuté buchty s povidly, kynuté těsto na honzovy buchty, hrnkové kynuté buchty, buchty s povidly, honzovy buchty s mákem, top recepty honzovy buchty, kynuté buchty hrnkové, hrnkove honzovy buchty, kynute buchty s povidlim, honzikove buchty, hrnkova kynuta buchta, honzovy povidlové buchty, honzovy buchty recept, recept honzovy buchty

Suroviny:
droždí, cukr moučkový, mléko, mouka polohrubá, sůl, cukr vanilkový, žloutek, máslo, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]