Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina s kuskusem

Jednoduché jídlo připravíme z opečené cukety, papriky, rajčat a cibule, které promícháme s kuskusem zalitým vývarem. Směs dochutíme česnekem, solí a pepřem a na talíři ji posypeme nastrouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na poloviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Kuskus dáme do misky, promícháme ho s 1 lžičkou oleje a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Promícháme, přikryjeme a necháme asi 5 minut nabobtnat. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm opečeme papriku. Poté ji vyjmeme a odložíme stranou. Stejným způsobem opečeme cuketu a také ji dáme stranou. Krok 4: Do pánve přidáme trochu oleje a opečeme cibuli. Po chvíli přidáme česnek a krátce restujeme, aby nezhnědl. Nakonec přidáme rajčata a jen krátce je opečeme, aby se nerozvařila. Krok 5: Do pánve vrátíme všechnu připravenou zeleninu, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 6: Přidáme připravený kuskus, vše znovu promícháme a necháme chvíli prohřát. Krok 7: Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem podle chuti.

TIP: Jak udělat kuskus

Zveřejněno 13. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelenina s kuskusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68VLN

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelenina s kuskusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68VLN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, paprika čerstvá žlutá, rajče, cibule červená, česnek, kuskus, vývar zeleninový, olej, pepř mletý, sůl, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]