Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 577 kJ / 2 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,51 g |
| Tuky | 16,62 g |
| Vláknina | 41,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 465,05 g |
Postup přípravy
Trvá to max. 30min. (podle druhu rýže)
Hotové na talířích sypeme cibulovou natí. Jednoduchý a nenáročný pokrm.
Zveřejněno 15. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzbecký plov (po česku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N8Zv
Moje poznámka
Uzbecký plov (po česku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N8Zv
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 4 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 4 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 53 minutami
Vajíčka z trouby
Sahula před 1 hodinou
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 1 hodinou
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 2 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 4 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 5 hodinami
Tématické fráze:
plov,
plov recept,
plof,
recept plov,
recept na plov,
jidlo plov,
plov recepty,
plov jídlo,
plov jídlo,
recepty plov,
uzbecké rizoto,
koření na plov,
uzbecké národní jídlo,
houbový plov,
plov fotografii,
netkucharka.cz,
plof recept,
plov z jehněčího masa,
uzbecké přísloví,
jehněčí plov
Suroviny:
maso,
rýže,
mrkev,
cibule,
česnek,
římský kmín mletý,
vývar,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (20)
Tady je odkaz v rustine: www.youtube.com/watch?v=VHsTd1RaCB0
S pozdravem,
Hikmat
kramtp.info/news/16/full/id=16424
Dobrou chuť
http://www.navychod.cz/articles.php?id=d7e832b6-8e...
https://www.google.cz/search?q=plov+uzbek&hl=cs&sa...
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/439632/uzbek-pl...
http://www.grouprecipes.com/34920/uzbek-lamb-plov-...
A jestli je to obyčejné rizoto, tak podle mne ne, já rizoto připravuji jinak.
Už jsem zde psala, že budu velmi ráda !!!, pokud zde někdo přidá fotku, jak má správně recept vypadat. Všichni jen píšete, ale fotku nikdo nepřidá
Jinak díky všem na reakce a připomínky
samozrejme ze kazdy dela plov jinak, ale lisi se to hlavne zpusobem pripravy, protoze v zakladu jsou ingredience a koreni v drtivem pripade stejne po cele centralni asii. plov je proste plov, ne rizoto.
Jinak, ty poznámky se číst musí, právě občas recept důležitě doplňují, pak nemusíš psát tento komentář
Ahoj Mili, doufám, že si můj komentář přečteš.
Já ale vůbec netvrdím v receptu, že je to pravý plov, snažila jsem se přiblížit originálu, o kterém jsem se dočetla na netu. Než jsem ho sem dala, pročetla jsem více variant a dovolím si tvrdit, že neexistuje pouze jedna varianta plovu- jeden originál, jak píšeš.
Prostě jsem chtěla vyzkoušet tu jednoduchost s minimálním množstvím surovin a kdy se vaří společně rýže s masem, příp. zeleninou a chuť s použitým římským kmínem.
Chtěla jsem sem zařadit jednoduchý a surovinami levný recept.
Hlavním masem Uzbekistánu je skopové a vepřové a i přesto, že vepřové korán zakazuje, stejně jej jedí téměř všichni.
A co jsem se dočetla, existují stovky variant tohoto jejich národního jídla.
Budu jen ráda za Tvůj originál, ovšem pokud jej uděláš opravdu z tuku uzbeckých beranů, tak mi recept na nic nebude.
I přesto se na Tvůj pravý uzbecký plov těším. Z toho, co jsi popsala, si ale bohužel recept nedovedu představit.
Zdraví jahoda
Staré uzbecké přísloví praví: "Máš-li peníze, pak jez plov, nemáš-li peníze, tím více jez plov". 1. část přísloví pro ty, kdo má maso, 2. část pro ty, kdo maso nemá, dá alespoň zeleninu nebo houby.