Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 832 kJ / 2 828 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,78 g |
| Tuky | 59,27 g |
| Vláknina | 56,34 g |
| Cholesterol | 261 mg |
| Sodík | 5,26 g |
| Sůl | 12,23 g |
| Sacharidy | 453,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JPGJ
Moje poznámka
Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JPGJ
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 1 hodinou
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 20 minutami
Tvarohová štola
[email protected] před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 2 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 4 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 4 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 4 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct chleba,
recept na chleba v domácí pekárně,
recept na chleba,
peceni chleba v domaci pekarne,
chléb štěstí,
jak péct v domácí pekárně,
recept chleba,
jak upéct chleba v pekarne,
jak péct chleba,
recept na pečení chleba,
pečení chleba,
top recepty chléb připravený v pekárně,
špatně upečený chléb,
jak se pece chleba,
pečení v domácí pekárně,
domácí peká,
jak upéct chléb,
v cem pect chleba,
jak upéct chleba v domácí pekárně,
pečeme v domácí pekárně
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná žitná,
mouka žitná chlebová,
žloutek,
podmáslí,
voda,
sůl,
cukr,
ocet,
olej,
semínka lněná,
kmín celý,
škvarky,
droždí
Komentáře (20)
Navíc celozrnná mouka znamená, že je semleto celé zrno včetně obalových částí obilky. To znamená včetně vitamínů a minerálních látek obsažených v obalové části. Ty pak podporují vitalitu kvasinek a urychlují proces fermentace - těsto rychleji kyne, proto je potřeba dobu kynutí naopak zkrátit.
http://miric.unas.cz
Jinak k té mouce: určitě by poradila Cathleen, ta má tady asi nejvíc zkušeností, ale podle mne bylo té celozrnné mouky moc a těsto bylo příliš těžké. Nejlepší poměr podle mých zkušeností je: 1/4 - 1/3 celkového množství mouky dát celozrnnou a zbytek hladkou. Pak je výsledek optimální. Pokud je víc celozrnné mouky, těsto by mělo mnohem déle kynout, déle a zvolna se péct. Ale nejsem až takový expert, mohu se mýlit.
Majdi,náhodou na fotkách chleba vypadá moc hezky