Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 626 kJ / 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,96 g |
| Tuky | 0,68 g |
| Vláknina | 8,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nakrájeným česnekem, slaninou a stočíme v závitky. Závitky upevníme jehlou nebo nití.
Krok 2: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, bude to trvat cca 8 minut. Přidáme závitky a osmahneme je ze všech stran. Přidáme ostatní suroviny, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Měkké závitky vyjmeme a odložíme v teple.
Krok 3: Šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Mouku dáme v množství podle potřeby, podle toho, kolik potřebujeme šťávy. Konzistenci po zahuštění můžeme upravit přidáním vývaru a za občasného promíchání pozvolna provaříme 15-20 minut. Šťávu nakonec můžeme, ale nemusíme procedit.
Krok 4: Vrátíme zpět závitky, ze kterých jsme odstranili jehly a nebo niť. Necháme je prohřát a odstavíme.
Zveřejněno 23. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ90
Moje poznámka
Hovězí závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ90
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovezi zavitky,
hovezi zavitek,
zbojnický závitek,
hovezi zavitek recept,
zbojnický skřivan,
nejlepší hovězí závitky,
recept na hovězí závitky,
recepty hovězí závitky,
hovězí závitky se zelím,
hovězí zavitky recept,
recept hovězí závitky,
hovězí závitky recepty,
zbojnické závitky,
plněné hovězí závitky,
vepřový zbojnický skřivan,
závitky z hovězího masa,
hovězí závitky s česnekem a slaninou,
hovězí skřivan,
hovezi zavitek se slaninou,
hovězí recepty
Suroviny:
plátek hovězí,
slanina anglická,
česnek,
cibule,
bobkový list,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí,
mouka hladká
Komentáře (9)