Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 626 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,96 g |
Tuky | 0,68 g |
Vláknina | 8,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nakrájeným česnekem, slaninou a stočíme v závitky. Závitky upevníme jehlou nebo nití.
Krok 2: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, bude to trvat cca 8 minut. Přidáme závitky a osmahneme je ze všech stran. Přidáme ostatní suroviny, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Měkké závitky vyjmeme a odložíme v teple.
Krok 3: Šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Mouku dáme v množství podle potřeby, podle toho, kolik potřebujeme šťávy. Konzistenci po zahuštění můžeme upravit přidáním vývaru a za občasného promíchání pozvolna provaříme 15-20 minut. Šťávu nakonec můžeme, ale nemusíme procedit.
Krok 4: Vrátíme zpět závitky, ze kterých jsme odstranili jehly a nebo niť. Necháme je prohřát a odstavíme.
Zveřejněno 23. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ90
Moje poznámka
Hovězí závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ90
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovezi zavitky,
hovezi zavitek,
zbojnický závitek,
hovezi zavitek recept,
zbojnický skřivan,
nejlepší hovězí závitky,
recept na hovězí závitky,
recepty hovězí závitky,
hovězí závitky se zelím,
hovězí zavitky recept,
recept hovězí závitky,
hovězí závitky recepty,
zbojnické závitky,
plněné hovězí závitky,
vepřový zbojnický skřivan,
závitky z hovězího masa,
hovězí závitky s česnekem a slaninou,
hovězí skřivan,
hovezi zavitek se slaninou,
hovězí recepty
Suroviny:
plátek hovězí,
slanina anglická,
česnek,
cibule,
bobkový list,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí,
mouka hladká
Komentáře (9)