Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 066 kJ / 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,98 g |
| Tuky | 1,67 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,30 g |
Postup přípravy
Podáváme se šťouchanými brambory se škvarky.
Zveřejněno 23. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selská zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6ln
Moje poznámka
Selská zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6ln
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Tématické fráze:
bílá zelnice,
zelnice se štouchanými brambory,
zelnice z kysaného zelí,
zelnice bílá,
zelnice bílá z čerstvého zelí,
zelnice s bramborem,
zelnice bílá z kysaného zelí,
zelnice s uzeným,
zelnice se smetanou,
prava zelnice,
zelnice se šťouchaným bramborem,
bílá zelnice recept,
zelnice omáčka,
bílá zelnice z kyselého zelí,
bílá zelnice se štouchanými brambory,
zelnice z kyselého zelí bílá,
zelnice-recept,
recepty-zelnice,
staré české recepty,
bila zelnice se stouchanym bramborem
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
ocet,
cukr,
kmín celý,
smetana zakysaná
Komentáře (20)
Zelnice je veľmi, veľmi chutná! Dala som len smotanu na varenie, ale boli aj tie zemiaky so škvarkami. Ďakujem za recept a teším sa na ďalšie recepty zo starých čias. Mám veľmi rada jednoduchú, starú klasiku a niektoré staré české jedlá sú pre mňa úplne neznáme.
A za recept určitě bodík.
Vašku a ako k tomu podávaš tie škvarky ? Nejako sa upravujú ?