Suroviny
Porce: 10 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 33,91 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 64,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Troubovatá dršťkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVQ2
Moje poznámka
Troubovatá dršťkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVQ2
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 17 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno 6. 9. 2025 21:50:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 2 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 2 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 3 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha
Meruzalka před 3 hodinami
Domácí nepečený medovník
Eva_H před 4 hodinami
Rychlé cuketové zelí
Marta262 před 4 hodinami
Kuřecí rarášky
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí dršťky čištění,
čištění drštěk,
dršťky čištění,
dršťkovka,
z čeho jsou dršťky,
z čeho je drstka,
čištění hovězích drštěk,
jaká mouka na zahuštění omáčky,
staré kuchařky cistění drštěk,
drštková polévka v pomalém hrnci,
čištění syrových drštěk,
jak upravit dršťky,
čištění hovězích drsek,
hovězí dršťky - čištění,
pomer ingreienci pro drstkovou polevku,
žinýrovat se,
vyškvařené sádlo příliš řídké,
proc je vyskvarene sadlo ridke,
vyroba drstkove polivky,
jak se perou drštky
Suroviny:
dršťky,
tuk,
mouka hladká,
vývar,
cibule,
celer,
petržel,
mrkev,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
koření nové koření,
rajče,
libeček
Komentáře (27)
Já používám jen předvařené. Vím, že se syrovými je soustu práce a vaření v několika vodách.
Tak jsem si ho upravila podle svého - snad pomůže i někomu dalšímu:
Po chvíli osolit a zahustit záklechtkou ze 3 PL mouky a 2 dl vody. Vypnout zdroj tepla, vložit nakrájené syrové dršťky, doplnit vodou do objemu 3 litrů a hrnec vložit do trouby se zapnutým spodním ohřevem a rozehřáté na 90°C. V troubě ponechat po dobu 8 hodin!!!
Když jsem uviděl ten epos načtený na stránce, tak jsem ho chtěl dát smazat. Ale to už byly kladné ohlasy. Nechal jsem ho tady jako odstrašující příklad a nejdelší recept na jídlo co tu asi je. Dík
K receptu - do držkovky pridávam relatívne veľa cesnaku a trochu feferónky. Zároveň sa mi zdá 350 g držiek v surovom stave pre 10 ľudí veľmi málo.
a kalhotky P.Hilton,brutální kvedlání a vytúrovaná plotýnka,tak to vážně nemá chybu
no a polívčička
Jistě ukrutná dobrota, jen já tam dávám ještě česnek
A jinak, vítej na topinkách