Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrbaté maso

Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 202 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny83,86 g
Tuky41,42 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 663 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,13 g
Sacharidy129,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme. Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku. Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 21. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.

Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (190)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Info k alobalu, ještě, že v dnešní do ne už existuje AI. 😃
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎

Skvělý recept :yes:

V minulosti jsem tento recept už zkoušela a měl úspěch. Tedy dnes zopakováno a opět dobrota. Místo žampionů jsem ale použila hlívu ...

Výborný recept

JanaDorazinova: Luxusní. :-K Zařadím do stálého jídelníčku.

Marika: Alobal je potravinářská fólie, takže musel být pro účely zpracování potravin testován a schválen. Navíc v tomto případě alobal slouží jako kryt a s pečenou potravinou nepřijde so styku. K sublimaci by došlo až při teplotě mnohem mnohem vyšší než 1000°C a při takové teplotě snad nepečete. A doufám, že snad s hotovou pečení nejíte i ten alobal; tak se nemusíte alobalu obávat.

P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.

Kerstein: to mne moc těší :-8. Už dlouho jsem to nevařila ;-)

Skvělé šťavnaté masicko:yes:

vyborné recepty a chutné děkuji.<3

Tak tohle masíčko jsem před několika lety jedl ve Velkých Bílovicích a moc jsem si pochutnal, jsem rád že jsem tu ten recept našel, na 100% si to masíčko ukuchtim. :yes:

Moravak: ;-)<3

Milá Janičko,Váš recept jsem připravila mé mamince,která mě navštívila se svým přítelem a musím říct,že jsem sklidila úspěch:-D. Tak i tímto Vám moc děkuji za príma recept.<3. Všem chutnalo,tak se můžu nyní zase těšit na další brzkou návštěvu:-D. Dávám bodík:yes::yes::yes:

danutka8: Moc mne to těší!! Jsem ráda že návštěvě chutnalo a že jste vybrala právě můj recept :-K

Tak opět Jani od Vás výborný recept!!Už jsem vařila dvakrát a vždy úspěch a opět jednoduché a to já ráda.o):-K

caarrodejka: Jéé, to mne moc těší! :-)

Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse. :-)

Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame. ;-)

Masíčko výborné ale nezdravé,jak přikryjete alobalem a zahřeje se již na 150 st. tak je silně karcinogenní,proto nepřikrývat alobalem !!!

Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové :-D:-D:-D
jinak receptík se mi líbí, zkusím :yes::-):-K

Lenunka: :-D:-D:-D:yes:

i já jsem dnes loneodolala je to vynikající jídlo přidala jsem do nádivky kousek čínského zelí a červenou papriku, vyníkající pochoutka,přidávám bodík :-

babika: moc děkuji:-8

Díky za super recept, dnes jsem poprvé vyzkoušela, místo vepřového jsem dala vykostěná kuřecí stehna a je to naprosto vynikající.:yes::yes:

redwinn: děkuji!!!:-8

Dobrý večer Janičko,
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept. :-K:-K

scarlet: Já děkuji za vyzkoušení! :-)

samborka 5. 2. 2016 10:01
:yes::yes::yes:

:yes:

jureckova.lenka: Vím, viděla jsem :-D

Vařeno v pátek v nejmenované "reality show" na Primě ;-)

Vynikající,již to vařím delší dobu,ale zapoměl jsem dát bodík,tak činím nyní.Jinak Mařatice jsou od mého bydliště 1 km.:-p:-p:-p:yes:

Inatorek: Tak to mne moc těší :-)

Naprosto luxusní, včera uděláno, hned snědeno a všem moc chutnalo. :-8:-p:-):yes:

martiline:;-)

Výtečné. Měli jsme dnes k obědu :-) ...

bubutop: Děkuji :-)

Zdravím Jani:-), nerada měním ingradience v receptech, ale chuť byla veliká a neměla jsem některé suroviny, tak jsem trochu improvizovala, místo rohlíků chleba, místo šunky slanina a místo žampionů normální směs sušených hub a i tak to bylo výborné. Taková varianta pro chlapy :-)Díky za recept, příště udělám podle vás a bodík jsem poslala :yes::-K

Pouzina: díky moc :-)

u nás chutnalo, přidávám bod:yes:

Opravdu moc dobré! Přidávám foto a 97.:yes:

Lenka Lejskova: doufám, že bude chutnat;-)

posílám bodík a v neděli vyzkouším :-p

Michaela Medkova: Díky, Míšo :-)

Dnes bylo masíčko k obědu a je to velká mňamka, velmi chutnalo i manželovi.:-p:yes: Honzík ten vybral nádivku, ale on moc to maso nemusí nikdy. Posílám bodíčka a ukládám mezi oblíbené určitě budeme opakovat,díky za výborný recept.:-K Nádivku jsem já jedna poprvé a udělala na mě velký dojem.

Anneetta: díky moc. Mám vždycky radost, když někdo vyzkouší a když chutná;-)

Včera jsem zkoušela a masíko měl velký úspěch. Děkuji za recept a přidávám bodík.:yes:

Eva: děkuji, to jsem ráda, že chutnalo;-)

Dnes jsem vařila a musím napsat,že to bylo výborné,bombastické!!!!!
Chválím:yes::yes::yes:

petrpanes@seznam.cz:;-) jsem ráda, že chutnalo;-)

petrpanes@seznam.cz 30. 12. 2012 13:00
Výborné,místo vody smetana a nemá to chybičky!!!!
Díky za inspiraci na dnešní oběd!!!;-)

alus.s: děkuji, jsem ráda, že chutnalo a taky bych raději hříbky, no, ale u nás nerostou:-(

Dnešní oběd, místo žampionů jsem dala letošní směs hříbků, místo šunky Trmický salám z Globusu ( Ústečandy budou vědět ), sýr uzený. Moc jsme si pochutnali. Dávám další bodík :yes: :-p

magdababe: děkuji!:-)

magdababe 15. 6. 2012 10:10
Dobrý den, recept jsem vyzkoušela a naprostá bomba, mňamka nad mňamky. DOPORUČUJI:yes::yes::yes:

ralbyk: díky;-)

dnes jsem uvařil bylo to super posílám bodík:yes::yes::-):-):-K

jirholu: díky moc;-)

Výborné jídlo :-p, dělala jsem s vepřovou kotletou ;-) +:yes:

rebeka: dělám to stejně, jako Andrea;-) Ano, tohle bylo na 4 krčky:-)

rebeka:Nadi, já takhle dělám kuřecí stehenní řízky, okořením, dám do pekáče, pokladu nádivkou a navrch máslo, nic předem nepeču;-)

Jani, to množství náplně je na 4 plátky krkovičky:-? a předem ji nesmažíš..dáváš rovnou do pekáčku:-?
tento recept mi nějak utekl a díky Jendovi jsem ho objevila a chtěla bych udělat;-):yes:

Jenda1::-D:-D:-D téééda!! Jendo, tak to je fakt poklona, dííky!! Pozdravuj Táničku!;-)

Jani, tak jsem konečně ochutnal. Včera jsme byli na rodinné oslavě u sestry Táničky. Skvělá kuchařka a také byl skvělý oběd:yes::yes::yes:. Moc jsme si pochutnali:-p:-p:-p a na dotaz, co to bylo, řekla: "No přece hrbaté maso od Jany Remkové".Škoda, že už nemůžu poslat dalšího bodíka:-(.

misza: díky moc;-). To potěší!:-)

Jani:-) opět a znovu ti musím pochválit tvůj receptík. Měsíc zpátky jsem toto jídlo vařila pro svou sestřenici. Mělo veliký úspěch. Dnes jsem ho dělala pro mou kamarádku a jejího manžela a také mělo obrovský úspěch. Doporučuji!!;-)

jeann:Díky moc, mám opravdu radost, že chutnalo;-)

Tak tenhle receptík je opravdu "žrádylko". Včera uvařeno - snězeno. Masíčko bylo měkoučké, šťavnaté, chutné..no prostě s tou nádivkou obrovská mňamka :-). Posílám bodík. :yes:

Máte pravdu. Tak už mě teda nestrašte.

spagetka: ja som raz odbehla do obchodu, zabuchla dvere, v rukách nesprávne kľúče a samozrejme, bez mobilu. A sporák zapnutý...

EvaSk: musím s děvčaty souhlasit - můj případ před asi 4 lety - krám mám hned za zadním vchodem, takže bleskový nákup zvládám za méně než 10 min., protože vím, že okolo 13.hodiny v krámě nikdo není, letěla jsem jen pro nějakou drobnost, už ani nevím co - na sporáku jsem nechala 2 litrový hrnec s polévkou úplně stažený na minimum - no a v milém Albertu vypadla elektřina, takže vypadly pokladny, dveře všechno než to nahodili na náhtradní zdroj a než se všechno vzpamatovalo, trvalo to 3,5 hodiny :-O:-(:-(:-( - já pár metrů od baráku šílela, nikdo nebyl doma. Naštěstí se až tak moc nestalo, jen zničený hrnec, ale od té doby prostě už nenechávám nic zapnutého, i když jdu fakt jen na "skok" .... takže nedělej to - náhoda je vůůůl :-!:-!:-!

EvaSk:já bych to neriskovala,já bych si to vše připravila a zapla až přijdu,budete obědvat o 40minut později.;-)

EvaSk: asi sa na mňa budeš hnevať, lebo ti poradím, aby si nenechávala trúbu (žiaden el.spotrebič) bez dozoru. Náhoda je blbec...

Prosím, poraďte - chci to v neděli k obědu uvařit, ale před jedenáctou musím odejít a vrátím se v poledne. Myslíte,když to těsně před odchodem vrazím do trouby (a současně troubu zapnu, nebo do přehřáte?), na kolik stupňů mám dát troubu a jakým množstvím vody podlít, abych tu dobrotu nespálila?

Jikotka: lépe pozdě, než vůbec!!! Jiřko, díky za vyzkoušení a fotku!!:-):yes:

Trvalo mi dva roky než jsem vyzkoušela,ale zato musím chválit,chválit :-p:-p:-p,moc jsme si pochutnali :yes::yes::yes::-K:-D,dávám foto....

Dana Churanova: holky, děláte mi velikou radost!!:-):-8

Jančo,já Tě taky musím za "hrbáče"pochválit.Dnes jsme vyzkoušeli a nic nezbylo.:-p:-p:-p+1:-K

steakman: Jéé, děkuji!!:-O

Fantazie :-p Netřeba dalších komentářů :yes: +76:-K

Tak tahle dobrutka je naprosto bajecna:yes::yes: s manzelem jsme se jen olizovali :-*

misza, ježkovy oči, to je rolování!!:-D Díky moc za foto, i za vyzkoušení;-)

Jani:-), dnes jsem se konečně dostala k tomuto receptu. Moc jsme si pochutnali. Vynikající:-p Na tu směs jsem použila je dva rohlíky, 1 dcl mléka, 1 vejce a petrželku nahradila libečkem. Ostatní suroviny byly stejné. Dávám ti 74 :yes: bodíka a fotečku k tomu;-)

metema :-O:-O:-O:-8:-8 je mi ctí:-8;-)

Topky sleduju někdy od srpna a toto byl první recept, který jsem vyzkoušela a hned se stal v naší rodině nej. Hlavně manžel si ho pochvaluje.Dávám další bod.:yes::yes:

briketkaa, moc díky za vyzkoušení!!;-)

Super recept, delal jsem i z hornich odkostenych kurecich stehen a bylo to taky moc dobre :-)Mlaskala cela rodina :-)

Maris a Jani, moc děkuji za odpověď, dělala jsem recept ve čtvrtek k večeři, měli i v pátek a moc nám to chutnalo, bylo to vynikající...děkuji za super recept...přeji pěkný víkend...

To vypadá neskutečně žravě, moc sympatický recept, moc:yes:

maris díky za záskok;-), Luci, není to blbá otázka, já se raději taky ptám a taky mám pocit, že někdy hloupě. Lépe hloupě se zeptat, než pokazit dobré jídlo;-)

Lucko,říkáš to dobře, 2 dcl = 200 ml ;-):-)

Dobrý den,recept vypadá úžasně, ráda bych ho zkusila dnes k večeři. Omlouvám se asi za hloupý otázku - 2 dcl mléka je 200 ml? Moc děkuji a přeji pěkný den, Lucka

magdalenka taky zdravím a děkuji!!:-8

Teraz som zistila, že som ti toto nepochvália! Robila som viackrát a patrí u nás k tým najobľúbenejším! Bod som už dala, ale musím fakt extra pochváliť, huby a mäso sú vždy super kombinácia! Zdravím!

Teda Śári, to je fotka, jako lusk!! taková hodně žravá!!:-D:yes:

Jani my doma máme stejné chutě jako u Vás, zase tvůj recept a doma fšici mlaskali :-) posílám bodík a foto
http://www.kedlubna.tym.cz/Recepty/hrbate_maso.htm...

buryna díky;-)

Dneska bylo masíčko k obědu :-p je to opravdu mňamka. Určitě budu dělat častěji ;-):yes:

Pajaja:-D:-)):-D, ježkovy oči proč trapná? taky jsem tady denně a spoustu věcí jsem neviděla;-). Díky:-)

Tématické fráze:
co uvařit k obědu, co vařit v neděli, co v neděli k obědu, co uvařit v neděli, co vařit k obědu, co uvařit v neděli k obědu, recepty-sova@volny.cz, vydavatelství sova, co mám zítra vařit, co mám vařit, co uvarit na nedeli, co varit, co dobrého k obědu, co k obědu bez masa, co vařit k obedu recepty, nevím co vařit, co vařit k obědu z veproveho masa, co vařit o vánocích, co k obědu, recepty-sova

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu