Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené.
Krok 2: Klasickým způsobem uvaříme rýři.
Krok 3: Uvaříme natvrdo vejce, zchladíme a oloupeme.
Krok 4: Konzervy otevřeme a vyklopíme do misek.
Krok 5: Rajčata oloupeme.
Krok 6: Klobásy, papriky, rajčata a vejce nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 7: Klademe vrstvy:
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Moje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 3 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 3 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 4 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 5 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Ivet88 před 6 hodinami
Tématické fráze:
koložvár,
kološvár,
konzerva kolosvar,
recept na kolosvar,
kološvar recept,
město kološvár,
koložvár recept,
kološvárské zelí s kroupami,
koložvár-město,
madarskej kolozvar,
kološvárské zelí skládané,
recept kolozvary madarske,
kolozvary recept,
jak uvařit zelňačku,
kolosvar skladany,
recepty po předcích,
recept na koložvar,
recept kološvár,
buřty v konzervě kde koupit,
recepty zeli kolosvar
Suroviny:
rýže,
zelí kysané,
klobása,
maso hovězí,
vejce,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
rajče,
smetana ke šlehání,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (9)
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...