Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené.
Krok 2: Klasickým způsobem uvaříme rýři.
Krok 3: Uvaříme natvrdo vejce, zchladíme a oloupeme.
Krok 4: Konzervy otevřeme a vyklopíme do misek.
Krok 5: Rajčata oloupeme.
Krok 6: Klobásy, papriky, rajčata a vejce nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 7: Klademe vrstvy:
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Moje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 1 hodinou
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 15 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 39 minutami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 42 minutami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 47 minutami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 51 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 57 minutami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 1 hodinou
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 1 hodinou
Domácí mátový sirup
petasek000 před 2 hodinami
Banánové lívance
VeruH. před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 2 hodinami
Tématické fráze:
koložvár,
kološvár,
konzerva kolosvar,
recept na kolosvar,
kološvar recept,
město kološvár,
koložvár recept,
kološvárské zelí s kroupami,
koložvár-město,
madarskej kolozvar,
kološvárské zelí skládané,
recept kolozvary madarske,
kolozvary recept,
jak uvařit zelňačku,
kolosvar skladany,
recepty po předcích,
recept na koložvar,
recept kološvár,
buřty v konzervě kde koupit,
recepty zeli kolosvar
Suroviny:
rýže,
zelí kysané,
klobása,
maso hovězí,
vejce,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
rajče,
smetana ke šlehání,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (9)
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...