Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka se slaninou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

salmi salmi

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 423 kJ /
1 296 kcal
Bílkoviny52,89 g
Tuky96,23 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 1,95 g
Sůl5,30 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Zapékací formu vymažeme máslem. Krok 2: Část bagety rozkrájíme na kostičky a dáme do pekáčku na chvíli péct. Krok 3: Slaninu nakrájíme na větší kusy. Do pekáčku s bagetou přidáme cibuli, česnek a slaninu. Krok 4: Ve větší míse prošleháme mléko, smetanu, majonézu, sůl a pepř. Krok 5: Směs a opláchnuté lístky čerstvého špenátu (nebo protlak) dáme do zapékací mísy vyložené plátky bagety spolu se směsí opečených bagetových kostiček, cibulé, česneku a slaniny.
Na závěr nastrouháme sýr a posypeme jím směs v zapékací misce. Krok 6: Pečeme 5-10 minut. Krok 7: Takto vzniklou "žemlovku" můžeme ještě posypat sýrem (to mi přišlo už zbytečné :)).

Zveřejněno 9. 3. 2011

Poznámka autorky salmi

Recept jsem našla v jednom časopise a moc se mi tento nápad na slanou žemlovku líbil :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYgQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYgQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hm, to vypadá dobře - taky to furt nemusí být nasladko - jen asi nejdřív udělám malinko na zkoušku ;-):yes:

hmmm...tak na slano by mě to nenapadlo;-) to by mohly ty moje dvě mlsné kozenečky doma i baštit;-):yes:
vyzkouším;-)

chocolate 9. 3. 2011 12:32
Velmi zajímavý a lákavý recept Petro, s bylinkovým máslem nebude mít chybu.

ještě mě napadlo, že by nebylo špatné potřít bagetu bylinkovým máslem :-)

Tématické fráze:
anglická žemlovka, zemlovka do hrnku, zemolvka, špenátová žemlovka, žemlovka se špenátem, majonéza bagetová, recepty se slaninou, toustovy chleba zapeceny na slano zemlovka, nejlepší recept na slanou žemlovku/nádivku/, recepty žemlovka, recept žemlovka naslano se špenátem, spenat žemlovka, zemlovka naslano doba pečení, slana žemlovka z toust, anglicka žemlovka na slano, špenátová žemlovka se slaninou, žemlovka z bagety, lahůdková žemlovka top recepty, žemlovka s anglickou a sýrem, žemlovka špenát

Suroviny:
cibule, česnek, bageta, slanina anglická, špenát baby, mléko, smetana zakysaná, majonéza, sůl, pepř, sýr tvrdý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu