Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 530 kJ / 6 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,25 g |
| Tuky | 256,20 g |
| Vláknina | 75,36 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 931,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím připravíme zbytek těsta: Všechny přísady připravíme do mísy, ve zbytku mléka rozpustíme sádlo a Heru. Jakmile nám vzejde kvásek, přidáme ho a vypracujeme těsto. až se nám odlepuje od stěn a necháme kynout.
Krok 2: Než nám těsto vykyne, připravíme náplně a drobenku.
Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a část odložíme na mřížku. Rozválené těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Z odloženého těsta vyválíme 18 tenkých válečků a dva spolu zkroutíme a vytváříme mřížku. Necháme znovu kynout asi 20 minut.
Krok 4: Pak už plníme jednotlivé čtverečky náplněmi a posypeme drobenkou. Mřížku můžeme potřít vejcem.
Krok 5: Koláč pečeme na 180°C asi 35 minut. Nepéci zbytečně dlouho, aby těsto nebylo vysušené.
Zveřejněno 9. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý koláč - mřížka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYnW
Moje poznámka
Kynutý koláč - mřížka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYnW
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 16 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 17 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 18 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 4 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 12 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 14 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 15 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 15 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 16 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 17 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Tématické fráze:
kynuty kolac,
kynuté koláče,
recept na kynuty kolac,
maso v tatarce,
točené koláče,
maso na houbách recept,
recepty,
kynutá mřížka,
maso na tatarce,
točený koláč,
koláč mřížka,
maso na koprovou omáčku,
mřížka na koláč,
ořechová mřížka,
koláče recepty,
kolac s mrizkou,
kynuté kolac,
kynutý koláč s jablkovými povidly,
kynuté koláče recept,
recept na kynuté koláče
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
vejce,
mléko,
cukr krystal,
sádlo,
tuk hera,
olej,
sůl,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
tvaroh,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr moučkový,
rozinky,
povidla švestková,
rum,
skořice,
mák mletý,
mléko,
cukr,
tuk,
ořechy vlašské,
mléko,
cukr,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice,
mouka hrubá,
máslo,
cukr krystal
Komentáře (22)
Masula: nemám slov
Tento čtyřctihodný koláč jsem zatím z cvičných důvodů za mříže nevsadil
Líbí se mi, že při netradičním rozkrájení se jedná o čtyřchuťové degustační koláče...
U mančaftu měly úspěch převeliký...
Náplně: tvarohová, maková, povidlová, marcipánová.
Příště ještě musím zapracovat na lepčččí barevné kompozici a provedení.
Masula: nemám slov