

Skoricovo-mandlove hviezdicky
Suroviny
- 500 g loupaných mandlí
- 300 g moučkového cukru
- 3 bílky
- 2 kávové lžičky medu
- 1 kávová lžička mleté skořice
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
- na podsypání trochu moučkového cukru
- Na cukrovou polevou:
- 1 bílek
- 100-120 g moučkového cukru (vícekrát prosátého)
Postup přípravy receptu
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto.
Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme hviezdicky.
Pri valkani podsypeme praskovym cukrom a vrch prikryjeme alobalom a tak valkame.
Ukladame na plech vylozeny papierom.
Viackrat preosiaty cukor vymiesame s bielkom. Bielkovou polevou opatrne potrieme skoricovo-mandlove hviezdicky a ususime ich v rure pri teplote 130 stupnov C asi 10 minut ( teplovzdusna rura). Nesmu zhnednut, musia ostat pekne, biele. Uskladnujeme v doze.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skoricovo-mandlove hviezdicky
-
Jana Remkova:cmuk
-
spagetka:dakujem a mas to u mna
-
maiva: preco myslis? mam za sebou 131 receptov uverejnenych na MMB a vyse dvesto na svojom blogu...je to moje hobby ( myslim varenie a pecenie) a rada sa podelim s odskusanymi a hlavne dobrymi receptami... prezentujem iba recepty svojou pracou a svojimi fotografiami...ja na svojom blogu nezarabam, tak prepac, ale nechapem tvoju reakciu...prajem ti krasny a uspesny novy rok!
-
Zdenka1:dakujem pekne, je to jednoduche, v podstate rychle
-
magdalenka: neboj, u mna na blogu ich najdes vzdy a vsetky pekne pokope
-
Spagi, souhlas
-
maiva:Nezlob se, já to nevidím jako reklamu. Autorka má svůj blog a převádí recepty sem, já na tom nevidím nic reklamního a špatného
-
Není to náhodou tak reklama autorky
na svůj blog. Dnes přihlášená a kolikátý již recept
-
krásné
-
-
Líbí se mi, že se u tvého receptu dají zužitkovat bílky, které naopak u jiných receptů zůstávají. Máš moc hezkou fotku
-
Škoda, že si so svojim receptami neprišla pred Vianocami...teraz asi zapadnú do úzadia.