Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 742 kJ / 3 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,46 g |
| Tuky | 123,89 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 614 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 449,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a špetku soli. Přidáme kvásek (ohřáté mléko, droždí, lžička cukru). Vše spolu smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 20-25 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme nádivku. Umeleme mák, přidáme moučkový cukr a mléko. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme olejem. Natřeme ho náplní a srolujeme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a propícháme vidličkou.
Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C cca 25-30 minut. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZGE
Moje poznámka
Makovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZGE
Nejnovější recepty
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 54 minutami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 15 minutami
Bramborová polévka
Kajkajak před 19 minutami
Pizza z rohlíků
zonoro před 48 minutami
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Kvittecko před 1 hodinou
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 2 hodinami
Koka sušenky
habis před 3 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 4 hodinami
Tématické fráze:
kynutý makovník,
makovník od babičky,
tvarohový makovník,
makovník z kynutého těsta,
makovník s tvarohem,
recepty-makovnik,
makovnik na plech,
makovnik bez mouky,
makovník z celého máku,
makový závin kynutý od babičky,
makovník kynutý,
dobrý makovník,
testo na makovnik,
jak se peče makovník,
tvarohový závin kynutý od babičky,
nevykynuté těsto,
kynutý makovník recept,
makovník-recept,
makovnik s kynuteho testa,
kynuté těsto na makovník
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
droždí,
mléko,
sůl,
olej,
žloutek,
mák,
cukr moučkový,
mléko
Komentáře (93)
Michalo
Nebolo to cesto riedke ? Vtedy sa zvykne rozíst. Mnozstvo múky, mlieka je vzdy len orientacný, nedá sa to presne napísat, pretoze kazdá múka je iná. Musís sa orientovat podla hustoty cesta. Cesto na závin nesmie byt riedke, nesmie tiect. Ale nech ta to neznechutí, nabudúce to bude urcite lepsie.