Suroviny
Porce: kulatá forma průměr 26cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 211 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,24 g |
Tuky | 197,36 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 417,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve našleháme tuhý sníh se špetkou soli, troubu předehřejeme na 180°C a nachystáme kulatou formu (v mém případě průměr 26cm) = při zavírání formy připevníme na dno pečící papír a boky můžeme mírně potřít.
Krok 2: Žloutky s cukrem šleháme do světlé pěny, přimícháme olej, opět trochu zašleháme a nakonec střídavě po částech přidáváme sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Krok 3: Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme na 180°C asi 15-20 minut.
Krok 4: Vychladlý korpus v polovině rozřízneme (pokud použijete formu 20 cm, můžete rozříznout 2x = krému dáte menší vrstvu, ale vyjde i na dvojí rozříznutí; a rozříznutí používám rybářský vlasec).
Potřeme krémem rozříznutý plát, přikryjeme horním plátem a rovněž potřeme už slabší vrstvou. Krok 5: Dáme do ledničky ztuhnout asi 1-2 hodiny a potom dozdobíme čoko-polevou. Krok 6: Krém: Tvaroh zašleháme s cukrem, máslem, přidáme čerstvě rozmixované banány, rum a citronovou šťávu a zamícháme. Krok 7: Poleva: V misce, kterou máme ponořenou v horké vodě, rozpustíme a zamícháme čokoládu, tuk a olej. Polevu dáme vychladnout – nebojte se, zůstane pěkně tekutá. Vychladlou naléváme od poloviny dortu a roztíráme do stran. Dobře se s ní pracuje, jak je na dortu ve slabší vrstvě, ztuhne za chvilku. Pokud chcete přizdobit i bílou čokoládou – dělejte tak až na ztuhlou tmavou polevu.
Potřeme krémem rozříznutý plát, přikryjeme horním plátem a rovněž potřeme už slabší vrstvou. Krok 5: Dáme do ledničky ztuhnout asi 1-2 hodiny a potom dozdobíme čoko-polevou. Krok 6: Krém: Tvaroh zašleháme s cukrem, máslem, přidáme čerstvě rozmixované banány, rum a citronovou šťávu a zamícháme. Krok 7: Poleva: V misce, kterou máme ponořenou v horké vodě, rozpustíme a zamícháme čokoládu, tuk a olej. Polevu dáme vychladnout – nebojte se, zůstane pěkně tekutá. Vychladlou naléváme od poloviny dortu a roztíráme do stran. Dobře se s ní pracuje, jak je na dortu ve slabší vrstvě, ztuhne za chvilku. Pokud chcete přizdobit i bílou čokoládou – dělejte tak až na ztuhlou tmavou polevu.
Zveřejněno 26. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
Moje poznámka
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na způsob golubců
samsi před 38 minutami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 9 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 11 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 12 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 15 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 16 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 18 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 19 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 21 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Tématické fráze:
míša řezy s bananem,
míša řezy hrníčkové,
banánový dort s tvarohem,
míšovy řezy,
banánový dortík,
banánové řezy s tvarohem,
tvarohové řezy s banánem,
banánové řezy hrníčkové,
tvarohový dort s banánem,
tvarohove řezy miša recept,
banánovo tvarohové řezy,
míšův řez,
banánový moučník,
hrníčkové míša řezy,
tvarohovo bananove rezy,
miša řezy tvarohem,
banánový dort pro děti,
hrníčkové řezy s banánem,
tvarohovo banánový koláč,
tvarohové míša řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
sůl,
tvaroh,
cukr moučkový,
banán,
máslo,
rum,
šťáva citronová,
čokoláda hořká,
tuk ztužený,
olej
Komentáře (58)
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"
Tvůj nápad se mi libí, vyzkouším. Možná, že ty banány více chuťově vyniknou
Chce to ale opravdu pořádně vyšlehat, co to jde až do tuhé pěny.
Ve vaničce píši proto, že je našlehaný, ve volně baleném bývají hrudky....
POkud vyzkoušíš, dej prosím vědět, díky
O to jsem smutnější, když se někomu třeba nezadaří.
Jsem moc ráda a díky
Moc děkuji a dávám bodík
Ale jak vidíš na obrázku, krém bude měkčí díky tvarohu a banánům. Jen máslem trochu ztuhne.
Záleží na tvarohu, aby nebyl hodně řídký, nebo máslo jsi možná měla také hodně měkké, ale věřím, že si v lednici poradí.
Držím palce a dej, prosím vědět.
Ještě dodám, že já mám doma vždy sáček pudink.prášku bez vaření, nebo šlehačky v prášku a v případě "nouze" přimíchám do tvarohového, nebo šlehačkového krému a krém je tím tužší, že nemusí být ani máslo....
No uvidíme ...
tak to mě těší a díky za vyzkoušení a za tu rychlost. Řekla bych, že ty banány dost přehluší tu tvarohovou chuť. Škoda, že není fotka.
Díky