Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové nepečené dia řezy

Jogurtové nepečené dia řezy s ovocem jsou vhodné nejen pro diabetiky. Díky šťavnatému ovoci a svěžímu krému zachutnají úplně všem. Tato odlehčená varianta se hodí nejen pro letní dny, použít můžete ovoce dle sezóny.

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doby tuhnutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 598 kJ /
382 kcal
Bílkoviny25,50 g
Tuky4,84 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy33,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí a odstavíme. Teplota nesmí přesáhnout 60 °C, ale k rozpuštění stačí podstatně nižší teplota. Krok 2: Za občasného promíchání necháme trochu prochladnout. Krok 3: S pomocí elektrického šlehače vyšleháme jogurt, sladidlo, rum, vanilkové aroma a mléko se želatinou. Krok 4: Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a zlehka vmícháme do krému. Krok 5: Jak směs začíná tuhnout, přidáme borůvky nebo jiné drobné (nebo drobně nakrájené) ovoce. Krok 6: Na dno dortové formy rozložíme piškoty, nalijeme polovinu jogurtové hmoty, znovu piškoty a zbytek hmoty. Krok 7: Necháme v chladničce pořádne ztuhnout, krájíme na řezy a můžeme dozdobit šlehačkou bez cukru, ovocem a meduňkou. Krok 8: Můžeme připravit i v jednoporcových bábovičkách, ty mírně vymažeme olejem. Krok 9: Piškoty přidáme doprostřed a pak až úplně nahoru. Pokud máme problémy s vyklopením po ztuhnutí, tak si z jedné strany (z boku) opatrně pomůžeme plochým nožem. Můžeme také na ztuhnutí využít silikonové muffinkové košíčky.

TIP: Jaké jsou časté chyby při přípravě nepečených dortů

Zveřejněno 8. 4. 2008

Poznámka autorky Merylas

Kdo nemusí dodržovat diabetickou dietu,tak použije cukr a dětské piškoty nebo použije ovocnou piškotovou roládu. Ta se nakrájí na řezy.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové nepečené dia řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E5K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové nepečené dia řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E5K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nádhera a skvělý recept:yes::yes::yes::-K

Merylas:Meryl,díky moc;-)máš pravdu je to pěkná mrcha nemoc,ona nebolí,ale...u nás jí máme rodovou.Když jí měla mamka,tak máš pravdu,že byl v obchodě Dia koutek,ale to byla ubožina.:-(To opravdu dnes je z čeho vybírat.;-)Tak jste si taky užili s cukrovkou své. ;-)

Simi, můžeš využít i spoustu normálních receptů s cukrem a zaměnit ho za náhradní sladidlo. Pravda, nejde úplně všechno,ale dost hodně ano. S tou cukrovkou je to :no:, ale dá se to zvládnout. Můj syn onemocněl DM 1 typu v 10 létech(odkázaný na inzulín)a v té době jsem pekla, aby měl alespoň něco. Na trhu vůbec nebylo tolik už hotových věcí, např vánočka, zákusky a taky nebyly ani takové sladidla co dneska. Byl to tehdy boj. Jasně, dodržoval dietu, ale přece jen občas jsem mu nějaký ten moučník dopřála, jako dítě měl na to chuť a bylo mi ho líto. Taky nebyly dia ovocné jogurty, zmrzliny apd. Nejedl to všechno po kilech, ale jen něčeho trošku nebo kousek. Dnes je už nabídka o hodně lepší, ale přijaté sacharidy se holt musí počítat pořád a ze všeho.

tak to je dortík přímo pro mne stvořen;-):-8dia;-):yes:díky +1:yes:

Kristýnko, želatina je běžně k dostání v obchodech od různých výrobců. Např Natura, Vitana, Dr.Oetker... Já nejvíce používám želatinu z Kauflandu, živočišného původu, je balená po 10 g. Fotka je u tohoto receptu - šestá v pořadí.http://www.toprecepty.cz/recept/4624-jogurtove-ovo...
U tohoto druhu želatiny je třeba si dát pozor jen na to, aby tekutina na rozpouštění nebyla hodně horká, želatina by pak neztuhla. Některé zdroje uvádějí, že teplota má být maximálně 60°C , jiné že 65°C.Takže na to je třeba dávat pozor. Na trhu je i plátková želatina a různé druhy cukrárenského želé, taky želatinový ztužovač, ale s těmito výrobky moc nepracuji, tak neporadím.:-K

kristýnka 3. 4. 2011 20:31
prosím, jak se používá ta želatina? kde se kupuje? vůbec s tím nemám zkušenosti a nerozumím tomu, děkuju

Je to mňamka :-K

schea - děkuji:-K

vynikající :yes:

Děkuji za milé komentáře:-K

Maruěko, nádhera:yes::yes::yes: ta bábovička je opravdu k nakousnutí:yes::yes::yes::yes: +

Merylas: vcera jsem delala dalsi, jen se po nem zaprasilo :-D

:yes:Lákavé:yes::yes:+1

Tématické fráze:
dia recepty, dia řezy, dia řezy, diabetické recepty, dia dezerty, diabetické vánoční cukroví, jogurtový řez recept, diabetické cukroví, diabetický dort, dia jogurty, celozrné cukroví, dia dezert, jogurtové recepty, diabetické moučníky, dia nepeceny dort, nepečené řezy, nepečené dia cukroví, diabetická dieta recepty, jogurtove cukrovi, dia jogurt

Suroviny:
jogurt bílý, sladidlo umělé, rum, vanilkové aroma, mléko, želatina prášková, rama cremefine, borůvky, piškoty celozrnné

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu