Jahodová mlska
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za výsledek vás budou vaši strávníci milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 347 kJ / 2 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,50 g |
| Tuky | 43,32 g |
| Vláknina | 16,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 572 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 434,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.
Krok 2: Formu vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200 °C asi 20 minut.
Krok 3: Šlehačky vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod uděláme pyré a zamícháme do šlehačky.
Krok 4: Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.
Krok 5: Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Moje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 16 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 17 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 18 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 4 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 12 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 14 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 15 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 15 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 16 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 17 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Tématické fráze:
jahodová želatina,
jahodové pyré,
jahodové pyré recept,
jahodová šlehačka,
recepty na zákusky z jahodového pyré,
jahodove pire,
buchta s jahodovým pyré,
mlsky,
buchta s mixovanými jahodami,
jahodová želatina recept,
jahodová šlehačka recept,
želatina netuhne,
jahodovotvarohovy moučnik,
jahodová kuchařka,
jahodová,
jakou zelatinu pouzit do rozmixovaneho ovoce,
želatina jahodová,
recept na jahodové pyré,
šlehačka netuhne,
jahodovotvarohový zákusek
Suroviny:
vejce,
voda,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želatina
Komentáře (47)
Jinak bych do většího plechu udělala určitě dávku dvojitou
dělám podobně,a ty víš,že jsem mlasná jak koza
Dančo jeden kousek si dám i já a to vždy
Děkuji za milé komentáře
Lemartinko tolik hodin a ty tady rubneš takovou nádherně vypadající dobrotu