Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,38 g |
| Tuky | 114,08 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou opatrně, ale důkladně promícháme s vychladlým lilkem. Máme-li černé olivy, můžeme je přidat nakrájené na kolečka.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Zveřejněno 7. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
Moje poznámka
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
Nejnovější recepty
Šunkoflekozelo
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 30 minutami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 1 hodinou
Vanilkové vafle
Merylas před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 3 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 3 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Darina před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 4 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
pokrmy z lilku,
zpracování lilku,
recepty z lilku,
uprava lilku,
recepty lilek,
lilek recept,
loupe se lilek,
naložený lilek,
lilek černý,
lilek na černo,
lilek zpracování,
recepty na lilek,
lilek úprava,
lilek recepty salát,
recept na lilek,
recept lilek,
recepty s lilkem,
jídla z lilku,
pečený lilek v marinádě
Suroviny:
lilek,
olej olivový extra virgin,
ocet vinný bílý,
česnek,
kapary,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř černý
Komentáře (19)
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš.