Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s kukuřicí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie276 kJ /
66 kcal
Bílkoviny0,90 g
Tuky4,80 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme kousek másla, doplníme olejem, vhodíme mraženou zeleninu a dusíme asi 5 min. Krok 2: Mezitím si pokrájíme panenku na plátky asi 2 cm silné, osolíme, opepříme a zprudka krátce opečeme na pánvi. Krok 3: Do dušené zeleniny vlejeme celou šlehačku, přidáme výpek z pánvičky, můžeme přidat i bujon a trochu provaříme. Je-li omáčka řídká, můžeme zahustit trochou mouky a dochutíme hořčicí. Krok 4: Na talíři přelejeme maso omáčkou a podáváme s rýží.

Zveřejněno 25. 4. 2009

Poznámka autorky Hella

Lze dělat i z kuřecích řízků. Je to velmi rychlé jídlo, je hotové dříve, než se uvaří rýže.

Pokud někomu vadí příliš světlá omáčka, stačí syrové maso trochu poprášit moukou a výpek pak bude tmavší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ8R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ8R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miroslav Soušek 15. 1. 2017 00:03
Vepřová panenka je nejlepší kousek masa. Ale musí se umět dobře připravit.

výborné, já teda dala k zelenině ještě půl plechovky žampionů (bylo je nutné zpotřebovat), a hořčici s křenem a je to vynikající:yes:

Tak jsem dovařila tento recept a chutná fakt výborně :-D:yes:. Děkuji za rychlý a dobrý tip :-K:-K:-K

Docela dobrý recept, ale solit se má až nakonec, protože nechceme aby maso pustilo šťávu...:-//

Haha, hezká fotečka... Nandala jsem 5 porcí, s tou svojí vyběhla na dvůr (cestou se mi rozsypaly kopečky rýže), položila talíř na zábradlí, bleskově vyfotila, rychle se vrátila a ani nikdo nepostřehl, že jsem byla pryč...

Panenku už jsem dlouho neměla, asi si ji dám večer (chodíme vždy v sobotu na večeři - tedy skoro). Hello, ta Tvoje probouzí chuťové kanálky...:-):-p:-p. Díky za hezký recept. Mimochodem, fotečka překrásná...

Tématické fráze:
vepřová panenka recepty, vepřová panenka s rýží, vepřové maso s kukuřicí, vepřová panenka, vepřová panenka na smetaně, vepřová panenka recept, štáva k vepřovému masu, vepřová panenka s mraženou zeleninou, panenka s rýží, veprove maso na kukurici, jak dlouho delat panenku, šťáva k vepřovému masu recept, veprova panenka recepty rychle, recepty z veprove panenky, jak dlouho delat veprovou panenku, vepřová panenka smetana, vepřové maso kukuřice, vareni veprova panenka, vepřová panenek a, panenka na smetane

Suroviny:
panenka vepřová, smetana ke šlehání, kukuřice mražená, karotka baby, hořčice, šťáva k vepřové pečeni, olej, máslo, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu