Vepřová kýta srolovaná, plněná Májkou a medvědím česnekem
Dušené, šťavnaté vepřové plátky se směsí paštiky a bylinek, které zvládne i začátečník. Budou se hodit, pro přípravu rychlého oběda. Vařenou přílohu si můžeme zvolit podle chuti.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 755 kJ / 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,68 g |
Tuky | 35,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 509 mg |
Sodík | 1,32 g |
Sůl | 3,21 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme.
Krok 2: Umícháme směs z paštiky, vajíčka a nadrobno nakrájeného špeku.
Krok 3: Poklademe listy medvědího česneku a srolujeme. Pro zpevnění je svážeme nití.
Krok 4: V pekáčku nebo vyšší pánvi na troše rozpáleného oleje zprudka ze všech stran opečeme, poté podlijeme do výše 1/2 cm horkou vodou.
Krok 5: Dusíme za postupného podlévání doměkka.
Zveřejněno 14. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta srolovaná, plněná Májkou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovzj
Moje poznámka
Vepřová kýta srolovaná, plněná Májkou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovzj
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 16 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 2 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 7 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 8 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 9 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 11 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 11 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 11 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 11 hodinami
Tématické fráze:
paštika s medvědím česnekem recept,
vepřová kýta,
rychlovka sz čínských polevek,
paštika s medvědím česnekem,
video recepty vepřová kýta,
vepřová kýta recepty,
paštika ve staniolu,
játrová paštika s medvědím česnekem,
vepřová kýta recepty video,
napln do rolky kyta,
vepřová kýta video recepty,
jehněčí kýta na mědvědím medvědího česneku,
vepřovákýta,rychlovka,
vepřová rolka s medvědím česnekem,
vepřová kýta na plechu,
recepty s medvědím česnekem videa,
vepřová kyta.recept,
pečené maso s medvědím česnekem,
napady na vaření s vepřové kýty,
vaření s majkou
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
list medvědího česneku,
paštika,
vejce,
špek,
olej
Komentáře (26)
ale jak o tom přemýšlím...50g je možná zbytečně moc, prostě kousek na provonění....děkuji....
Ivi,moc hezké
+
Receptík je pekný, aj ja používam medveďa miesto špenátových listov...
Teraz kukám, koľko špeku? To je polka dekagramu?